Pp kicsi 45
2018-09-25

"Ne Állj Le!" Koncert 2012

A “Ne Állj Le!” jótékonysági koncert szervezőit kérdeztük a buli részleteiről.

Újabb kari bulit rendez a „Ne Állj Le!” Koncertsorozat ÁOK hallgatóiból álló szervezői csapata. A JATE Klubban várnak szeretettel minden
orvostanhallgatót, külsőst és ismerőst 2012. május 3-án a vizsgaidőszak előtti véghajrában egy utolsó bulizásra. A tavalyi márciusi koncert alapötletének megvalósulása tehát folytatódik. A részletekről kérdeztük a jancsós szervezőket.

Pulzus-Spiritus: Miért éppen ezt a mottót választottátok a kezdeményezés jelszavául, mit jelent Nektek az, hogy „Ne Állj Le!” ?

Szervezők: Amikor az embernek támad egy ilyen jellegű ötlete, mindig az az első feladat, hogy valami fülbemászó és mégis kifejező jelmondatot találjon. Hamar eszünkbe jutott, hogy a Pulzus Spiritusztól azonnal kölcsön kell kérnünk ezt a mondatot, ugyanis ez számunkra a legkifejezőbb. Két célt egyesítettünk törekvésünkbe. Az egyik a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány támogatása, célunk tehát, hogy egyetlen gyerekszív se álljon le. A másik pedig a hallgatói élet színesebbé tétele. Mind a kettőt ugyanolyan fontosnak tartjuk, egyik célt sem rendeljük egymás alá.

P-S: Mikor született meg bennetek az alapötlet, és mikor kezdődött az érdemi szervezés?

Szervezők: A történet legeleje visszanyúl egy jancsós szintbuli utáni önmagunkat kereső állapot hangulatához. Miután elmosogattunk és mindenkitől bocsánatot kértünk, a gyógysör beindította fantáziánkat. Napokig filozófáltunk. Az első alapötlet az volt, hogy az egyik ismerősünk és pesti szervezőtársunk, Tóth Ambrus szüleinek telkén szervezünk egy olyan Tanyabulit, ahova szeretettel eljön az Iron Maiden. Hamar letettünk róla, ugyanis beláttuk, hogy ez az együttes komolyabb színpadi technikával rendelkezik annál, hogy ezt két konnektorból megoldjuk. Innen egyenes út volt a helyszínváltás, és ráébredtünk, hogy a szegedi hallgatókban, valamint a kari kollégiumokban iszonyatosan nagy potenciál van, csak ki kell aknázni ezt a lehetőséget. Koncepciónk 2010 novemberére már kész is volt, nekifogtunk az együttesek, valamint a helyszín leszervezésének.
P-S: Miért éppen a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítványt választottátok, amikor a jótékonyság tatamiján kezdtetek el judozni, amikor a jótékonyság folyamára irányítottátok anyahajótokat, amikor a jótékonyság mezejét akartátok segítséggel szőnyegbombázni, amikor a tudatotok és tudatalattitok közötti ismeretlen határt menekültként ropta át a szeretet ereje?

Szervezők: Mindenképpen szegedi alapítványt akartunk választani. Néztünk arról statisztikákat, hogy Magyarországon milyen jellegű támogatások a legnépszerűbbek. Az állatmenhelyek az élen álltak. Mi inkább úgy döntöttünk, hogy valami kevésbé támogatott irányt választunk, ráadásul aneszteziológia gyakorlaton szerzett személyes élmények is arra ösztökéltek Bennünket, hogy ebben a kérdéskörben ne sokáig hezitáljunk.

P-S: A tavalyi „Ne Állj Le!” nagyon jó hangulatban telt. Milyen tapasztalattal lettetek gazdagabbak, a számtalan pozitívum mellett ütköztetek-e nehézségekbe?

Szervezők: Az egyik legnagyobb örömünk az volt, hogy egy baráti kezdeményezést meg tudtunk együtt valósítani. Voltak nehéz pillanatok, nézeteltérések, de a végére mindig dűlőre jutottunk és ezekből rengeteget tanultunk. Idén már sokkal zökkenőmentesebben haladnak dolgaink a tavalyi tanulságokból okulva. Fantasztikus volt látni azt, hogy elkapkodták a jegyeket, volt akinek már nem is tudtunk adni, ugyanis a tavalyi helyszín személyi kapacitása 300 főben volt maximalizálva, és erre mostanság nagyon oda kell figyelni. Idén szerencsére ki tudtuk tágítani a falakat a JATE Klub jóvoltából. Az alapítványi segítség meghaladta a félmillió forintot, amit ezúton is köszönünk minden egyes résztvevőnek. Még egy nagyon fontos értéke van a tavalyi márciusi koncertnek, ami az egyik legnagyobb meglepetés volt számunkra: a Cataflame együttes. Az ÁOK-nak berobbant az egyik legnagyobb bulimotorja. Idén természetesen újra számítunk rájuk.

P-S: A Cataflame-en túl, zenélni fog a 2012-es „Ne Állj Le!” Koncerten a®Evolution, az este főzenekara pedig az Irie Maffia lesz. Meséljetek egy kicsit bővebben a programot színesíteni akaró együttesekről!

Szervezők: A®Evolution tavaly is jószándékáról tett tanúbizonyságot. Az együttes frontembere nagyon régóta jó barátunk, és örömmel jöttek egy ilyen célt szolgálni Szegedre tavaly is. Idén már új lemezükbe is engednek bepillantást nyerni. A Cataflame után Övék lesz a színpad. Az Irie Maffia leszervezése már egy kicsit nehezebb falat volt a számunkra, hiszen egy nagyon komoly szintet elért, népszerű együttesről van szó, akiknek koncertprogramjuk sűrű, és zenészeik nagyon elfoglaltak. Itt is a személyesség irányából közelítettünk, ugyanis Moravcsik András bátyja, Zsolti osztálytársa volt az egyik alapítótagnak. Mesélt Neki a tavalyi kezdeményezésről, és megtetszett Nekik az ötlet. Elkezdődtek az időpont egyeztetések, és kijelöltük a május 3-át. Szerencsére demók nem lesznek a másodévesek körében, a harmadévesek pedig közvetlenül a patológia demóról érkezhetnek a koncertre, a színpadot betörő Cataflame pedig garantáltan csillapítani fogja fájdalmaikat.

P-S: Ha jól értesültem, megújult a tavalyi honlapotok.

Szervezők: A mostani webcímünk a www.nealljle.hu. Itt minden részletet elolvashattok a kezdeményezésről, az alapítványról, és a tavalyi koncert képei között is szemezgethettek.

P-S: Hol tudunk jegyet vásárolni a koncertre?

Szervezők: A jegyeket áprilistól elővételben az ÁOK HÖK irodán fogjuk árulni, illetve a helyszínen is megvásárolható lesz.

P-S: Lesz-e „Ne Állj Le!” koncert 2013-ban?

Szervezők: Minden koncert előtt megfogadjuk, hogy nem csinálunk többet. A szervezésnek megvannak mindig az izgalmas pontjai, de a munka nagy része inkább a rohangálásról, telefonálásról, egyeztetésekről, plakátkészítésről, holnapszerkesztésről, reklámozásról szól, ami nagyon sok energiát elvesz. A megvalósulás csodája félig persze feltölti aztán a megfáradt lélek kerámiacsuprát, és nem is kell olyan sokat aludni rá utána, hogy csak a pozitívumokra emlékezzünk. Ahogy Magunkat ismerjük, lesz, csak azt nem tudjuk, hogy milyen. Ez a jövő zenéje, de örülünk annak, hogy ilyen sok embernek felkeltettük az érdeklődését, és mindenki, aki részt vett, vagy rész fog venni rajta, hihetetlen sokat tesz egy jó célért, ami egyben bizonyítéka annak, hogy az oly sokszor támadott magyarországi orvostanhallgatók szívesen tesznek már egyetemi éveik alatt is az egészségügyért.

P-S: Köszönjük szépen, hogy kérdéseinkre válaszoltatok, és sok sikert kívánok a további szervezéshez.

Szervezők: Mi köszönjük, és szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A szerzőről