Pp kicsi 45
2018-10-20

Elhurcolva (Abduction)

Amerikával egy időben láthattuk Taylor Lautner első mini James Bond főszerepét. Az Alkonyat egykori sztárja vérfarkaskodásai között és után meglehetősen keményen dolgozott, hiszen valamiért jó pár filmstúdió úgy gondolta, hogy belőle fogja kifaragni a következő James Bondot, mondjuk csak kicsiben.

Amerikával egy időben láthattuk Taylor Lautner első mini James Bond főszerepét.

Az Alkonyat egykori sztárja vérfarkaskodásai között és után meglehetősen keményen dolgozott, hiszen valamiért jó pár filmstúdió úgy gondolta, hogy belőle fogja kifaragni a következő James Bondot, mondjuk csak kicsiben.

Egyet is lehetne érteni a stúdiók lelkesedésével, hiszen szinte adja magát, hogy az Alkonyat sztárját a rajongótábor a további filmekbe is kövesse. Az Elhurcolva tipikus egyszemélyes plakátja sem valami beszédes a nagy Lautner-fejjel. A célcsoport azonban egyértelmű volt: az Alkonyat-lányok.

Egy-két verekedéstől, autósüldözéstől, egymás utáni szaladgálástól, némi lövöldözéstől még nem lesz egy mozi akciófilm. Márpedig az Elhurcolva rendelkezik azzal a remek tulajdonsággal, hogy nonstop pörgés kellett volna ahhoz, hogy csak a jóra emlékezzünk. A jelenetek egyetlen pozitívuma maga Lautner volt, akit keményen megdolgoztattak egyes jelenetekben. Hátulütője a dolgoknak, hogy a komolyabb színészi feladatoktól is próbálták óvni. A történet szerint karaktere rádöbben arra, hogy gyerekkorában elrabolták és szülei nem azok, akiknek mondják magukat.

http://www.youtube.com/watch?v=TuboUw-EMbU&feature=related

Az film azonban semmiféle izgalmat nem hordoz magában. Az még hagyján, hogy fél órán keresztül építik az alapszituációt, de ez az felvezetés semmit sem ér, hiszen jellemrajz sincs. A párbeszédek gyakran roppant nevetségesek, a főhős azért a biztonság kedvéért kapott maga mellé egy lányt is, aki egyrészt felesleges, másrészt hihetetlenül idegesítő.

A fimben megközelítőleg annyi akció van, mint magában a trailerben, de semmi több. Csukott szemmel, hulla fáradtan talán rá lehet mondani, hogy élvezhető.

A szerzőről