Pp kicsi 45
2019-02-20

Inverz mindennapok

- Kérem a következő egészségest! – hallatszódott a jóságos öreg Doktor hangja a rendelőből…

- Kérem a következő egészségest! – hallatszódott a jóságos öreg Doktor hangja a rendelőből.
- Jónapot Doktor Úr! – csoszogott be leszegett fejjel Miska.
- Jónapot kívánok, kerüljün beljebb, foglaljon helyet! Hallgatom, mi a panasza?
- Nem is tudom… eléggé sok bajom van mostanában, de nem nagyon mertem orvoshoz fordulni..
- Butaság.. minél többet vár, annál jobban lesz.. ezt az ön korában nem engedheti meg magának. Hány éves is? – dorgálta a Doktor.
- 25 leszek a nyáron. – motyogta Miska.
- Pláne! A maga korában bizony súlyos következményei vannak, ha túlságosan egészséges! Na, akkor vegyük sorra a panaszokat:
- Nos rendben, az elmúlt pár hónapban arra lettem figyelmes, hogy a lélegzetvételem nem jár semmilyen kaparó érzéssel és nem köhögök egyáltalán. Nincsen reggelente nehézlégzésem, és azt sem mondanám, hogy különösebben éreznék fájdalmat.
- Értem, nos ez valószínű egy kezdeti stádiumú tüdőelégséges elváltozás, megvizsgálnám. – a Doktor felállt és fonendoszkópjával ráhallgatott a beteg hátára. – Ejj ejj… bizony ez nem zörög úgy mint kéne… – elvégezte a kopogtatást is. – Hmm.. ahogy sejtettem, sajnos szimmetrikusan kitér és olybá tűnik, hogy folyadék sincs ott ahol kéne hogy legyen. Na nem baj, ezen segíthetünk, felírok napi egy rúd kátrányt, ezt inhalálni kell majd, illetve ha szeretne természetellenes gyógyászati módszerekhez akar folyamodni akkor még mindig ott a jó öreg cigaretta. Tudok is receptet írni hozzá, kiválthatja, napi egy dobozzal kell bevenni. – beszéd közben sercegett a toll a papíron, ahogy régimódi íves betűkkel írt. –Ha már itt tartunk megkérdezném, hogy van-e rendszeres széklete?
- Van és sajnos mostanában színre és állagra is egészségesnek tűnik.
- Hát az baj, de ne aggódjon ezen is segítünk. ha jól értem az emésztőrendszere krónikusan egészséges. Hmm. nos igen, ettől tartottam. Akkor elmondom, hogy mi lesz a menet. Most írok fel egy két baktériumkapszulát, a Clostridiumból napi 3X1 et tessék bevenni, a Helicobacter pyloriból pedig éhgyomorra reggelelnként egyet. Most ezt szedje ezen a héten, aztán jövőhétre..mondjuk… á, legyen szerda, vissza kéne jönnie, és akkor gastroscoppal lemegyünk a gyomrába és csinálunk egy jó nagy fekélyt. Sőt, ha elég ügyes lesz a kolléga akkor ki si tudjuk lyukasztani a gyomorfalat. Jó lesz így?

- Nagyszerű lenne, nagyon szenvedek mostanában ezektől.
-Elhiszem, higgye el az egyetemi éveimig én is egészséges voltam. No, akkor ha ezzel megvagyunk akkor megnézném a máját. – megtapogatta szegény egészséges Miska hasát a jó Doktor. –hát bizony ez sem olyan mint kéne lennie. Mondja kapott maga hepatitis beoltást?
- Még évekkel ezelőtt.
-Hmm.. mostanra ár bizonyosan cirotikusnak kéne lennie annak a májacskának.. sebaj, adok beutalót és akkor ismét kap vírust, meg egy ksi arzént kéne mellé ebéd után szedni, jó? Maga ugyefogyaszt alkoholt?
-Hát. Néha egy-egy pohár bort.
- Na akkor ezt felejtsük is el, mert ennek semmi értelme. Csak kizárólag rossz minőségű, olcsó töményszeszt fogyasszon, lehetőleg többször egy nap. Az se árt, ha esetleg rendszersen hány, mert akkor a nyelőcsöve is begyullad és bevérezhet.. Igazábó naponta többször kéne öblögetnie. Hmm. Mit szólna ha most itt azonnal hasbaszúrnám? Talán sikerülne bevinnem valami fertőző ágenst és szeptikussá válna.
- Tényleg megtenné itt és most? – csillogott Miska szeme.
- Bizony. Icuka! – szólt ki hangosan a szobából. – Majd hozza légyszíves a 12centis,szeptikusat! – Na, amíg megjön addig megkérdezném, hogy hogy alszik mostanában.
- Hát.. kb napi nyolc órát, 10 és 11 között általában lefekszem és 7 körül teljesen normálisan, magamtól felkelek és nem érzek fáradtságot.
- Ettől féltem… úgy tűnik az ön egészsége minden szervet érint. De ne aggódjon, kezelni tudunk mindent! Kéne szednie egy kis koffeintablettát és energiaital kombinációt. Aztán itt van ez a papír, ezen az alvásrend amit ki kellene alakítania.
- De ez egy orvostanhallgató vizsgarendje – méltatlankodott Miska
- Azzal ne foglalkozzon, higgye el, ez használni fog. Nekem is használt. azóta van rendszeres anginám és visszatérő alvászavarom.
- De jó magának doktorúr..
- Ne aggódjon! Mire végzek magácal olyan lesz, mint aki sohasem volt egészséges! – közben Icuka bejött akinek szép nagy golyválya volt és kigúvadt szemei. Kezében egy nonsteril tűt tartott. Odaadta a Doktornak, majd kiment
- Látta Icukát? Az én művem. Kipróbáltam rajta egy kísérleti stádiumú kezelést, amivel úgy tűnik hibátlanul ki lehet váltani a Basedow –Graves betegséget.
- Aztamindenit..ez biztos nagyon drága eljárás.
- Ó dehogy is.A legtöbb orvosi beavakozás filléres, ráadásul az állam temérdek pénzzel támogatja az egészségügyet, és én is nagyon gzdag vagyok ,mert rengeteget keresek és közben keveset dolgozom. No, akkor szúrnék is. Ja, míg el nem felejtem: a sebet szigorúan piszkálni kell, lehetőleg koszos kézzel, mert az kedvezően hat a bacikra, és mi pont azt akarjuk, hogy nagyon nagon elszaporodjanak odabenn.

A legjobb lenne, ha keresne valamilyen természetes vizet, mondjuk egy folyót és fürdene benne. A város melletti folyóban is megfürödhet, de csak azon a szakaszon, ahova a kórházak a szennyvizet öntik!
- Rendben.
- Na, akkor most érzéstelenítem, és most kis szúrást fog érezni. – A Doktor gyakorlott mozdulatokkal elvégezte a hasbaszúrást, kicsit meg is mozgatta a tűt, majd kihúzta és megmártogatta egy hosszúkás kémcsőben.
- Az meg micsoda?
- Ó.. ezek csak polirezisztens baktériumtörzsek, csak a biztonság kedvéért.. nehogy lemenjen éjszaka egy szórakozóhelyre és valaki antibiotikumot csempésszen az italába.
- Maga mindenre gondol… ez bámulatos!- örvendezett Miska amikor másodjára is a hasfalába szúrt a Doktor.
- Na, ezzel megvagyunk. Van-e esetleg gyógyszerfüggősége?
- Nem tudok róla.
- Akkor írok fel tramadolt, ezt be kéne venni lehetőleg nagyon sokat, napi 4et és a hatásának mindenféle pozitív dolgot társítani. No akkor nézzük mi van még. Van-e vizelési panasza?
- Hát igen, az a baj, hogy nem fáj és a vizeletem is normális színű.
- Ne aggódjon , úrrá leszünk ezen a problémán is. Ezt alapvetően életmódváltással tudja orvosolni. Ugye nem használ gumióvszert?!
- Dehogy is!
- Helyes! Ha használja akkor sajnos nő az esélye, hogy nem szed össze semmilyen gennyes- vérzős húgyúti infekciót. De ha gondolja akkor a veséjét is megszúrhatom. Nem? Na nem baj, majd másokor. Vagy esetleg van még valamilyen észrevétele?
- Nem.
-Akkor megvolnánk, a jövőhéten várjuk akkor a gastroscópos gyomorlyukasztásra, amiket felírtam tesség rendszersen szedni, meg ne feledje az új alvásrendet. Ha esetleg érezne hirtelen felgyoruslna a szíve, furcsa dobogó érzést érezne, netán fájdalmat akkor ne aggódjon, az jót jelent. Ha szépen betartja amit tanácsoltam akkor secc-pecc dekoncentrált, depresszív és estleg szuicid lesz. Jó, lehet hogy a hasbaszúrásnak órák múlva lesz mellékhatása és esetleg sokkot kap, de ne ijedjen meg, az is normális.
-Köszönöm még egyszer Doktor Úr! Viszontlátásra. – azzal Miska kiment a rendelőböl és a folyosón szomorú látvány fogadta. Csupa fiatal, kinézetre sportoló, a szemükben a biztos egzisztencia jellegzetes csillogásával… szegények.. nem baj, gondolta Miska, ő már szerencsére meggyógyult, azzal a hasára tett kézzel, egyre inkább szédelegve kisétált a gyönyörű szakadó esőbe.

A szerzőről