Pp kicsi 45
2018-11-21

Justin Timberlake újra a filmvásznon

„Az idő pénz!” – ezt már sokszor hallhattuk és most a Lopott idő (In Time) című filmből meg is tudhatjuk, hogy is néz ki ez a valóságban.

„Az idő pénz!” – ezt már sokszor hallhattuk és most a Lopott idő (In Time) című filmből meg is tudhatjuk, hogy is néz ki ez a valóságban.

Andrew Niccol író-rendező, akit olyan filmjeiről ismerhetünk, mint a Gattaca vagy a Truman Show újra valami eredetit alkotott, ebben a nagyszerű sci-fiben.

A nem túl távoli jövőben a tudósoknak sikerült kiküszöbölniük az öregedésért felelős géneket, így az emberek nem öregednek 25 éves koruknál tovább. Ez elsőre így jól hangzik, viszont komoly gazdasági problémákat okoz a Föld túlnépesedése. Emiatt az említett időponton túl az embereknek plusz egy éve marad, hogy időt gyűjtsenek maguknak, akár kínkeserves munkával, hogy tovább élhessenek.

A munkájukért időt kapnak, fizetni is ezzel tudnak és itt tényleg minden másodperc számít. Természetesen ebben a kapitalista világban is megvan az a réteg, akiket ’időmilliomosoknak’ hívnak, ők a „felső tízezer”, akik vígan élnek, míg mások, a szerencsétlen ’perchajhászok’ meghalnak ezért.

Justin Timberlake, akit nemrég a Barátság extrákkal című filmben tekinthettünk meg, egy szegény sorból származó figurát alakít Will-t, mígnem egy véletlen folytán találkozik egy életunt, kiábrándult ’időmilliómossal’, aki szinte minden percét átadja , ezzel gyakorlatilag örök életet ajándékozva neki.

Természetesen a sznobok nem nézik jó szemmel az új tagot, ki közéjük keveredett, megvádolják gyilkossággal és ráuszítják az ’időhatóságot’, Will-nek menekülnie kell, túszként magával ragadja az egyik fejes lányát (Amanda Seyfried), ez a kényszeredett megismerkedés később szerelembe csap át és a fiataloknak arra is lehetőségük nyílik, hogy megbuktassák ezt az egész rendszert.

Justin Timberlake-nek ez az első tényleg komoly főszerepe, de az énekesből lett film sztárt nem kell félteni, ugyanis óriási alázattal vetette bele magát a forgatásba.

Az óra ketyeg! Magyar bemutató: 2011. október 27.

Kedvcsináló:

http://www.youtube.com/watch?v=9E8_Ib6HDBM

A szerzőről