Pp kicsi 45
2018-09-25
Trapp%20nap

Közeleg a Trapp Nap!

Egy újabb piros betűs ünnep közeleg a jugyusok életében!

Egy újabb piros betűs ünnep közeleg a jugyusok életében!

TRAPP NAP!

A több évtizedes múltra visszatekintő rendezvényre nyugodtan mondhatjuk, hogy már az év egyik legfontosabb szabadidős napja lett a Juhász Gyula Pedagógusképző karon lévő hallgatók számára.

A várva várt nap április 17-én a Topolya sori Sportközpontban lesz. A résztvevőknek reggel 7.30-ra kell megérkezniük, de maga a rendezvény 9.00-kor veszi kezdetét. A Trapp Nap lebonyolításáért a harmadik évfolyamos testnevelés – rekreáció szakos hallgatók felelnek, s munkájuk sikerességét Borkovits Margit tanárnő felügyeli.

Minden évhez hasonlóan most is testnevelő, rekreáció, tanító- és óvóképző, valamint sportkommunikátor szakosok feszülhetnek egymásnak. Az eseményen nézőként, szurkolóként bárki részt vehet!

A hagyományokhoz ragaszkodva minden csapatnak elő kell állnia valamilyen előadással. A bemutatások témája idén a RETRO. Előzetesen minden induló megkapta a saját témáját(swing, jazz, charleston, hippi, rock, disco, rap, pop), így időben fel lehet készülni a megmérettetésre . Természetesen nem maradhatnak el a tanár – diák mérkőzések, a közös főzés, valamint a várva várt gólyaavatás sem! A program kialakításánál fontos szempont volt a mozgás, humor, valamint az, hogy minden résztvevőből előcsalogassák a versenyszellemet! Továbbá az idei évben is megtisztel minket jelenlétükkel néhány díszvendég a kar vezetőségéből, neves edzők, illetve sportolók is.

A nappali programok után azonban még nincs vége a Trapp Napnak! A győzteseket és természetesen a veszteseket is nagy-nagy szeretettel várja a Tisza River Café Club, ahol ezt az élményekben dús napot méltóképpen le lehet zárni!


kép: internet

Tavaly a versenysorozatot a mai harmadéves testnevelő szakos hallgatók nyerték:

„A Trapp Nap lényege az, hogy összekovácsolja az évfolyamokat. Szerintem jó dolog megszakítani ilyen rendezvényekkel a szürke hétköznapokat, s mindig akadnak jobbnál jobb ötletek, amiktől még emlékezetesebb lesz az esemény. Így mint “véndiák” csak pozitívan tudok róla vélekedni.”

„Nagyon jó csapat összekovácsolás szempontjából, összehozza a társaságot.”

„Összességében jó volt a tavalyi rendezvény, és nagyon jó volt nyerni, másodévesként meg pláne! Nagyon várjuk már az ideit is, főleg az avatás miatt és sajnáljuk, hogy egyben ez lesz az utolsó is, de így még többet beleadunk majd! Azért is szeretem a Trapp Napot, mert legalább összehozza kicsit a bandát.”

„Örültünk, hogy nyertünk, hisz sokat készültünk rá. Célunk az volt, hogy most legyőzzük a tavalyi évi győzteseket, a harmad éves tesiseket és sikerült is, és ebben az évben is mi fogunk nyerni!" – Nyilatkozták a tavalyi győztes testnevelő szakos hallgatók.

A mostani végzős tesisek ráéreztek a győzelem ízére, így most is lendületesen, nagy kedvvel készülnek az eseményre, így mindenképp számolni kell velük!

Minden csapat készüljön, hisz sokkal élvezetesebb úgy a verseny, ha tudjuk, hogy harcolhatunk az elsőségért!
Elő a minél kreatívabb ötletekkel, elő az összetartással, és hajrá!

„A sport elsősorban szellemi fogalom. Egy sportcsapat a társadalomnak kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma. (…) A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a “fair play”, a nemes küzdelem szabályaira.” – Szent-Györgyi Albert


kép: Bence Kollár

A szerzőről