Pp kicsi 45
2019-01-16
Fenymas 11

Egy brand a bölcsészek körében

A Nemestakács utcai fénymásoló talán az egyik legkedveltebb hely, ha fénymásolásról van szó!

A Nemestakács utcai fénymásoló talán az egyik legkedveltebb hely, nemcsak a BTK-sok körében!

Ha azt mondom, Nemestakács utca, szegedi ismerőseim kilencven százaléka rávágja, hogy fénymásoló. Nem véletlenül. A szalon neve már szinte brand (márka) a bölcsészek körében.

Hiba lenne azt feltételezni, hogy a népszerűségnek csupán a könnyű megközelíthetőség az oka – hiszen lehet bármennyire közel egy üzlet, ha a szolgáltatások nem megfelelők, vagy túl drágák, akkor nem fognak odajárni a vevők.
A szűkebb baráti kör tapasztalatait összegezve a következőkre jutottam.
Egyrészt jó, hogy a szalonban nemcsak fénymásolni lehet, hanem nyomtatni is (színesben és fekete-fehérben), illetve szakdolgozat-kötést és spirálozást is vállalnak. Emellett lehet szkennelni, fotókat és plakátokat nyomtatni. Ez utóbbiakat lehet színesben, jobb minőségben kérni (egy A/3-as méretű poszter így 150 forintba kerül!), így akár ajándékba is adhatóak.
Másrészt nagyon sok tanár beviszi az órához tartozó kötelező irodalmak és/vagy jegyzetek fénymásolatát is, amely így könnyen elérhető, nem kell egyesével megkeresni mindent.

Áraikban nem nagyon térnek el a többi szalontól, viszont van „törzsi kártya”, amit érdemes használni. Minden ötszáz forintos költés után jár egy pecsét, a tizedik pecsét után pedig ötszáz forint kedvezmény a végösszegből.
Kollégáikról általában elmondható, hogy kedvesek és segítőkészek, odafigyelnek a vevőre. Hírlevelükben rendszeresen tájékoztatják az egyetemistákat az újdonságokról, illetve hasznos tanácsokkal igyekeznek segíteni, legyen szó akár szakdolgozatról, akár egy egyszerű pdf dokumentumról.

A fentiekből kitűnik, hogy nem véletlenül annyira népszerű a Nemes Takács utcai fénymásoló.
Azért, hogy teljesebb legyen a kép, a cég hitvallásáról és szolgáltatásairól Orlik Ilonát kérdeztem.

Mióta működik a fénymásoló?
Szalonunk 2001 őszén kezdte meg működését.

Van a cégnek „ars poeticája”, hitvallása?
Nagyon fontosnak tartjuk, hogy odafigyeléssel, és a lehetőségekhez képest a legjobb színvonalon készítsük el a dokumentumokat ügyfeleink számára, hiszen tanulás közben lényeges, hogy jól olvasható legyen az elsajátítandó ismeretanyag. Törekszünk a tőlünk telhető legjobb minőségre és megbízhatóságra. Ígérgetni és mások idejével játszani nem szoktunk. Akkor inkább azt mondjuk, hogy nem tudjuk vállalni a megbízást, ha az ügyfél kérése időben vagy minőségben eltér az általunk kínált lehetőségektől. Emiatt szoktuk kérni, hogy a szakdolgozat bőr borítóját időben rendelje meg, aki velünk szeretné köttetni.

Mely szolgáltatásaik a legnépszerűbbek az egyetemisták körében?
A fénymásolási kedv csökkent az utóbbi években. A nyomtatás viszont – főként a szakdolgozat beadás idején – még mindig népszerű. A színes nyomtatás iránt is nő a kereslet: a képeslap nagyságú fotóktól az A3-as plakátokkal bezárólag. Mindig megelégedésünkre szolgál, ha egy-egy szakdolgozat tulajdonos örömmel lapozza végig színes képekkel teletűzdelt munkáját. Ilyenkor nekünk is jut fénysugár az ő jóérzéséből, a befejezett munka öröméből.

Körülbelül hány egyetemi kurzus jegyzete található meg a szalonban?
Közel 120 egyetemi kurzus oktatója bízik meg szolgáltatásainkban, és helyezi el mappáit rendszeresen szalonunkban. A nálunk fellelhető tanári mappákról naprakész lista található a Neten: Dokumentumgyár nevű weblapunkon. Ennek kapcsán hadd jegyezzem meg, hogy lényegesnek tartjuk a vevőinkkel való kölcsönös kapcsolattartást. Ennek egyik módja a számukra rendszeresített hírlevelünk és honlapunk.

Mennyire tudnak megújulni? Vannak az egyetemisták körében kevésbé ismert, „újszerű” szolgáltatásaik?
Újszerű szolgáltatásként a szkenneléssel történő digitalizálást és a CD, DVD lemezek felületének nyomtatását említhetném meg, melyet egyelőre inkább céges ügyfeleink használnak jobban.

Köszönjük az interjút!

kép forrása: www.fenymasolas.info.hu

Csík Réka

A szerzőről