Pp kicsi 45
2018-10-20
296200 420451731395326 1628637327 n

Nyári divat alakra szabva 1. rész

Összeállításunkban a 12 alaktípushoz illő, nyári trendkövető öltözködéshez kínálunk hasznos tanácsokat.

A trendeket szeretjük követni, az aktuális divatot kifizetődő lehet figyelembe venni, ugyanakkor nem árt, ha arra is odafigyelünk, hogy az adott szett illjen hozzánk!

Összeállításunkban amellett, hogy ismertetjük a nyári trendeket, néhány hasznos tippel is szolgálunk, milyen színeket, szabásvonalakat alkalmazzatok, ha nemcsak divatosan szeretnétek öltözködni, hanem azt is fontosnak tartjátok, hogy igazán hozzátok passzolóak legyenek a ruhadarabok.

Színek tekintetében a nyár évszaknak a színei, úgy, mint: kék, zöld, sárga, narancs mindenféle árnyalatában trendi jelleget kölcsönöz.

Idén elsősorban az absztrakt minták, romantikus szabásvonallal, valamint a púderszínek hódítanak. Utóbbinak egész színskálája került már a butikokba, kezdve az egészen lágy, kissé rózsaszínes púderszíntől a korallszínig – emeli ki Tomasovszki Beáta, végzős stíluskommunikátor szakos hallgató.

Mindemellett fontos megemlíteni, hogy idén is szinte minden divat, kissé ugyan átgondolva a korábbiakhoz képest: a tengerészminták, a tavaly igencsak nagy népszerűségnek örvendő neon-árnyalatok, az ingruhák, a pettyes kisruha ebben a szezonban is verhetetlenek! Igencsak nagy népszerűségnek örvendenek idén a bő, hosszú szoknyák, a derékpántos megoldással ellátott ruhák és hosszított felsők, az úgynevezett “denevérujjas” felsőruházat.
Visszatért a romantikus hippiirányzat, amely a ’70-es években volt nagyon közkedvelt. Ennek a stílusnak a lényege, hogy minél könnyebb anyagokból készülő ruhadarabokat hordtak, rengeteg hímzést, virág-díszítést használtak, valamint bő, ingszerű felsők jellemezték.


A romantikus hippistílus 2013-ra szabva

Rendkívül lényeges azonban – amellyel a legtöbb divattal foglalkozó írás nem igen foglalkozik -, hogy alakunknak megfelelően válasszuk ki az aktuális divat darabjait!

Az alaktípusok közül – ha egyáltalán van szó róla egy-egy cikkben – elsősorban a homokóra, a fordított háromszög, az alma és a körte típusokkal foglalkoznak. Azonban tudni kell, hogy a legátfogóbb elmélet szerint 12 alaktípus létezik, amelyek mindegyike más és más szabásvonalat, mintákat ír elő. Így tehát ahhoz, hogy igazán jól álljon nekünk az aktuális trend alapján kiválasztott szettünk, jól is kell éreznünk magunkat benne!

Az alaktípusok részletes elemzését megtaláljátok számos helyen az interneten, most csak azokat a jellegzetességeket tesszük nagyító alá, amelyek a nyári divat követéséhez és sikeres alkalmazásához járulhatnak hozzá.

A homokóra típus nyári divatja:
Ha homokóra alkattal rendelkezel, rendkívül könnyű nőiesen öltözködnöd. Az idei nyári trend divatjából azonban nem szabad élned a denevérujjas megoldásokkal, a bő ruhákkal, a fodrokkal, és a nagy méretű dekorációkkal – emeli ki Mészáros Mónika divattervező, történész. A V-kivágású felsők-ruhák, az enyhén loknis szoknyák, az egyenes szárú nadrágok azonban tökéletes választásnak bizonyulhatnak. Az idén hódító különféle geometriai- és absztrakt mintákat bátran használhatod.

A körte típus nyári divatja:
Akinek körte alkata van, általában nem szereti – holott ez az egyik legnőiesebb forma, s egy-két trükkel ezek a lányok nagyon ütős megjelenést érhetnek el- osztja meg véleményét velünk Mészáros Mónika.
A körte alkatú lányok/hölgyek mindig olyan felsőt válasszanak, amely a mellkasra és a felsőtestre terelik a figyelmet, így tehát használjanak vízszintes csíkozást ezen a területen – kiváló megoldás számukra a csak keveseknek igazán jól álló tengerészminták – alkalmazhatnak világos anyagokat, mint például a most nagyon trendi púderszíneket, azonban az alsó testrészekről el kell terelniük a figyelmet, így kerüljék a szűk szárú nadrágokat, valamint a miniszoknyát. Az idén is oly’ nagy népszerűségnek örvendő “cicanadrágokat” kizárólag hosszított felsővel hordják! Számukra ideális választás lehet az idén is divatos harangszoknya, a nyár színeinek sötétebb árnyalataiban, kerülve a nagy mintákat, a pasztell színeket.

A tölcsér alkat nyári divatja:
A tölcsér alkattal rendelkezők nagy sikert érhetnek el az idén is trendi nyakba akasztós topokkal, ruhákkal. A denevérujjas megoldásokat ők is kerüljék, azonban jó hír számukra, hogy az aktuális trend szerint mostanában nagyon népszerű, díszített, színes, mintás nadrágokat bátran alkalmazhatják!


A tölcsér-alkat jolly jokere

A nyalóka testalkat nyári divatja:
Kerüljék az ingruhát, a bolerót! Bátran viselhetnek azonban neon színű trikókat, denevérujjas felsőket-ruhákat, ráncolt, redős, loknis szoknyákat.

Az alma típus nyári divatja:
Hordják nyugodtan az idén oly’ trendi, romantikus hippistílus darabjait. Ne hordjanak túlságosan szűk, vagy bő ruhákat, helyette inkább a nagy mintákkal kísérletezzenek, s a széles V-kivágással rendelkező könnyű, nyári ruhákkal.

A cikk folytatását itt olvashatjátok!

képek forrása: sminkpink, Facebook.

A szerzőről