Pp kicsi 45
2019-02-20
Bor%c3%adt%c3%b3

Tanulmányok a társadalomról

Megjelent a Szegedi Tudományegyetem Alkalmazott Társadalomismereti Tanszék Tudományos Diákköri munkáinak kötete

A Tanulmányok a társadalomról című tanulmánykötet a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Humántudományi Intézet Alkalmazott Társadalomismereti Tanszékét – a 2013 tavaszán megrendezett XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) – képviselő hallgatók munkáit tartalmazza.

Az elkészült tanulmányok témájukat tekintve igen széles palettán mozognak, így biztosak vagyunk benne, hogy mindenki talál a maga kedvére való olvasmányt.

A kötet létrejöttének célja kettős. Egyrészt emléket kíván állítani a szerzők által tanúsított elhivatottságnak, a kitartó és kemény munkának, melynek eredményeként megszülethettek ezek a kiváló tanulmányok. Másrészt mindannak a támogatásnak és ösztönzésnek a manifesztálódásai, mellyel a tanszék és a témavezetők (Balogh László, Farkas János, Jancsák Csaba, Kiss Máris Rita, Laki Ildikó, Szabó Tibor) segítették a tudományos igényű hallgatói munkák létrejöttét.

Szerkesztőkként bízunk abban, hogy a következő generációk számára e kötet ösztönzőleg szolgál majd további színvonalas, és igényes tanulmányok megírásához.

Szöveg: Maróti János Béla és Szokolai József
Szerkesztette: Forgó Marietta
Képek: Internet