Pp kicsi 45
2018-09-25
Szinhaz

Kedden színház!

A BTK HÖK ismét színházlátogatással kedveskedik hallgatóinak.

Az SZTE BTK HÖK ismét színházlátogatással jár a hallgatók kedvébe. 2013. november 12-én 19:00-kor lehetőség nyílik Tasnádi István Memo – A felejtés nélküli ember című darabjának megtekintésére a Kisszínházba.

A rendezvényre emailben a hok.szte.btk@gmail.com címen, illetve személyesen a HÖK irodán lehet jelentkezni. Az email tárgya „Színház” legyen, valamint leveled tartalmazza a neved, az EHA-kódod és a diákigazolványszámod. Az első 50 jelentkező ingyenesen vehet részt az előadáson. Fontos, hogy a kezdés előtt legalább negyed órával a helyszínen legyél.

A darab főszereplője Lónyai Péter, aki a hipermnéziából írja a doktori értekezését. A témaválasztás oka, hogy édesapja emlékezetvesztésben szenved. Lónyai disszertációja nem tartalmaz klinikai leírást, ezért az egyetem nem fogadja el. Főszereplőnk nehéz helyzetbe kerül, hiszen a hipermnézia nagyon ritka betegség és nem könnyű olyan embert találnia, aki ebben szenved. Végül a pszichiátriai intézetben talál egy férfit, akit elkezd vizsgálni. Rájön, hogy a beteget olyan erős gyógyszerekkel kezelik, melyek hatására szellemileg teljesen leépül, ezért a saját felelősségére hazaviszi az intézetből. Lónyai minden erejét felhasználva dolgozik, meg akarja tanítani az apját emlékezni, a pácienst pedig felejteni…

Kellemes szórakozást kívánok minden résztvevőnek! Ha lekéstél a jelentkezésről, akkor se búsulj, hanem tartsd szemmel a BTK HÖK eseményeit, hiszen rendszeresen szerveznek színházlátogatásokat.

Antal Dorka

Képek: www.szinhaz.szeged.hu

A szerzőről