Pp kicsi 45
2018-09-25
Cover

Tánc - csak lazán!

A BTK HÖK ingyenes hip-hop táncoktatással várja a hallgatókat.

A BTK HÖK ingyenes hip-hop táncoktatással várja a hallgatókat.

Ha mindig is irigykedve nézted nagy kedvenceid klipjeiben a hip-hop táncosokat, és otthon a tükör előtted próbáltad leutánozni a vagány mozdulatokat, ez a lehetőség csak Rád vár! Minden héten szerdán, délután 16 órától a Hattyas sori Sportközpont zenés B termében ingyenes oktatáson vehetsz részt. Ha eddig még nem voltál egyszer sem, ne ess kétségbe, hiszen nincs fix koreográfia, az újak is bármikor becsatlakozhatnak. Hogy miért is jó ez, arról az oktató, a ZMK-s Ződi Anita tud a leghitelesebben mesélni.

Mit jelent számodra a tánc?

Én már régóta táncolok, ez a mozgásforma az életem teljes körű része. Minden nap edzek, ebből 2 nap hip-hop,egy nap balett és 2 nap fegyenc edzés. A tánc egyenlő számomra a szabadsággal.Olyan mozgásforma,amivel mindent ki tudsz fejezni,amit csak akarsz.

Hogyan épül fel egy óra?

Az óráim mindig erős bemelegítéssel kezdődnek,majd tanulunk egy koreográfiát,utána erősítés,majd nyújtás.Nagyon fontos minden elemet betartani,hiszen az erő szükséges a fejlődéshez.Az órákon résztvevők száma nagyon változó: voltak már 10-12-en is,de volt, hogy egy ember jött el.

Kinek ajánlod az órákat?

Mindenkinek ajánlom,aki ki akar kicsit kapcsolni: hangos zene,lazulás,tombolás…Szerintem egy egyetemistának nagy szüksége van arra,hogy kicsit kimozduljon.Látom azokon,akik kitartóan jönnek,hogy élvezik. Megtanulják kontrollálni a testüket valamilyen szinten, elsajátítják a helyes tartást, és mellette néhány olyan elemet is,amit egy szórakozóhelyen elő tudnak venni. :)

Reméljük, felkeltette az érdeklődésed ez a kis kedvcsináló, és a legközelebbi órán már Te is ott rázod majd! Akár már holnap! Bővebb információ itt.

Képek: Ződi Anita, www.facebook.com

A szerzőről