Pp kicsi 45
2019-01-16
972 segway02

Ismerd meg Szegedet Segway-en!

Fedezd fel a napfény városának nevezetességeit két keréken!

Fedezd fel a napfény városának nevezetességeit két keréken!

Szegedet felfedezni igazi kaland – nemcsak a turisták számára, hanem az itt élőknek is. Most egy új és izgalmas módszerrel csodálhatjuk meg a város szépségeit. Noha hamarosan leesik az első hó, bőven akad még lehetőségünk kipróbálni a Segway-t.

Ez a két kerekű, elektromos jármű amerikai találmány. A kerékpártól eltérően, a Segway-en történő irányváltoztatás nem a kormány segítségével lehetséges, hanem a testtartásunk megváltoztatásával – így még mókásabb a gurulás!
Amikor előre dőlünk, a Segway felgyorsul, irányt változtatni a jobbra és balra való billenéssel tudunk, lassítani és megállni pedig hátradőléssel tudunk.
Könnyűnek tűnik, azonban oda kell figyelnünk egyensúlyunk megtartására!

Számítógép által vezérelt
Ezen nem mindennapi közlekedési eszköz titka a beépített számítógépben rejlik. A Segway másodpercenként száznál is többször számítja ki és korrigálja újra a pozíciónkat a giroszkópok és az érzékelők segítségével.
Kényelmes és biztonságos tehát a vele való kikapcsolódás.

Előzetes felkészítés
Szegeden és Mórahalmon a Ne dőlj hátra! lelkes vállalkozó csapata szervez élménytúrákat. Ezek során először megismerkedhetünk a járművel: megtanuljuk, hogyan kell haladni a Segway-jel, akadálypályákon tesztelhetjük a kezelési módját, majd ezt követően a túravezetők gondoskodnak arról, hogy biztonságosan felfedezzük a legérdekesebb látnivalókat a városban. Kiemelt helyszín – természetesen – a Dóm tér, amelynek nagysága megegyezik a velencei Szent Márk térrel. Szeged szecessziós vonásait, valamint az olyan épületeket is megcsodálhatjuk két keréken, mint az Új zsinagóga, a Gróf-palota, vagy a Reök-palota.

Kalandra fel, hiszen a Segway nem mindennapi kalandra hív!

További információk, jelentkezés a túrákra: www.nedoljhatra.hu

Kép forrása: www.szeged.hu

A szerzőről