Pp kicsi 45
2019-01-16
Jajajajaja

XIII. Közgazdász Bál

Ismét megrendezésre került a nagysikerű Közgazdász Bál.

Ahogyan minden évben, idén is sor került a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának éves báljára, mely a kari élet egyik legelegánsabb eseménye és mindig felejthetetlen élményt nyújt a résztvevők számára. Immár tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a Közgazdász bál február 8-án a szegedi Klebelsberg Kunó Könyvtár (közismertebb nevén: TIK) épületében, ami már 2009 óta ad helyet e jeles eseménynek, és ami erre az alkalomra teljesen átváltozik és új „köntöst ölt”. A ünnepi díszbe bújt egyetemi épületben egy estére elfelejthetjük, hogy eredetileg tanulni járunk oda és átadhatjuk magunkat az önfeledt szórakozásnak.

A bál este 7-kor nyitotta meg kapuit, amikor megérkeztek az első gyönyörű, alkalmi ruhás hölgyek, és az elegáns, öltönyös urak, hogy együtt eltölthessenek egy remek estét. A bált Deák István tanár úr nyitotta meg fél 8-kor, aki egyetemünk dékánhelyettese. A nyitóbeszédet követően a GTK elsőéves hallgatói mutatták meg tánctudásukat, akik egy gyönyörű bécsi keringőt adtak elő. Ezt követően egy pörgős latin tánc, a salsa következett a végzős hallgatók előadásában. Mindkét társaság nagy sikert aratott, melyet profi tánctanáruknak is köszönhetnek, aki már hónapok óta foglalkozott velük, hogy a jeles alkalom tökéletesen sikerüljön.

A nagy tapsvihar után a bálozók elkezdhették elfoglalni a gyönyörűen, egységesen feldíszített, 11 fős kerekasztalokat, melyeket a TIK belső részében és az eredetileg „tanuló részlegen” helyeztek el, hogy elfogyaszthassák svédasztalos vacsorájukat, ahol olyan finomságok közül válogathattak, mint a sajtmártásos őszibarackos csirkemell, a sörtésztás harcsafilé vagy a dubary sertés szelet, a bárpultokban pedig finomabbnál finomabb italokat és koktélokat lehetett beszerezni. A vacsora közben az ÚtközBand zenekar szórakoztatta a vendégeket, akik ezután kisebb megszakításokkal egészen hajnali 4-ig szolgáltatták a talpalávalót a legjobb slágerekből összeválogatva a táncos lábú közgazdászoknak, oktatóknak és vendégeiknek.

Közvetlenül a vacsora után a szórakoztatás több válfaja is jelentkezett: táncprodukciók, stand up, valamint ének. A jó hangulatról nem csak a zenekar és a további fellépők, hanem a közönség is gondoskodhatott a Rádió 88 által szervezett karaoke szekcióban. Külön kiemelnénk a „Szeresd a testem” című előadást, mely minden közelben álló és táncoló kedvét felderítette. A karaoke részleg sikerét mi sem példázza jobban, mint hogy a közelben állok is kivétel nélkül táncra perdültek és kórusként segítették az egyébként nagy tehetséget felmutató énekes-jelölteket, olyannyira, hogy pár órával (és pár itallal) később már az asztalok és székek tetején is folyt a mulatozás. Az asztalon táncolás kapcsán örömmel kijelenthetjük, hogy csak nagyon kevés bútornak esett baja az éjszaka folyamán.

Egy rendezvényen sem maradhat el a tombola, melynek nyereményei között találhatunk szépségszalonos utalványokat, ingyenes taxizásra jogosító kártyákat, valamint a fődíj nem volt más, mint egy SZIN bérlet. Minden bál fénypontja a bálkirály és bálkirálynő választása, mely kitüntető pozíciókat idén két tanár: Kazár Klára és Kovács Péter (Pepe) nyerték el. Az ő segítségükkel történt a finom marcipántorta felszeletelése, melyből szinte minden asztalra (és asztal mellé) jutott pár finom szelet.

Az este fennmaradó részében megtelt a táncparkett és a reggel négy órás zárásig folyt a tánc, az önfeledt szórakozás a színpad előtt, direkt erre a célra kialakított részen. Saját tapasztalatból mondhatom, mindenki szomorúan vette tudomásul, amikor véget ért az idei, XIII. Közgazdász Bál.

Szerkesztette:
Varga Ildikó

A kép forrása:
sadaweb.hu

A szerzőről