Pp kicsi 45
2019-03-22
Europ

Az „Év internetes vállalkozója”: a Prezi vezérigazgatója nyerte el a rangos elismerést

Europioneers díjat magyar vállalkozó ezelőtt még sohasem kapott!

Az év internetes vállalkozójának választották Árvai Pétert, a Prezi társalapítóját és vezérigazgatóját. Az Európai Bizottság által is támogatott Europioneers díj a kiemelkedő európai startup vállalkozásokat jutalmazza. Magyar cég vagy vállalkozó ezelőtt még soha nem részesült ilyen elismerésben.

Az Európai Bizottság a Deloitte tanácsadó céggel és a Hub Instituttal közösen alapította az Europioneers díjat, céljuk, hogy az Európából indult és Európában működő innovatív cégeket ily módon jutalomban részesítsék. A díjra európai internetes vállalkozók pályázhattak, akik olyan új digitális megoldással vagy szolgáltatással rukkoltak elő, melyek innovatívak az európai régióban.

Az Europioneers díjért 27 országból összesen 1200 vállalkozás indult. Miután a cégek jelentkezéseit rögzítették, interneten keresztül lehetett első körben szavazni a vállalkozókra és vállalkozásokra. Ezt követően szeptember közepén egy 8 tagú zsűri döntése alapján nyilvánosságra hozták annak a 12 vállalkozónak és vállalkozásnak a nevét, akik részt vehettek a második körös internetes szavazáson is. A végső győztesről ez a szavazás döntött. Árvai Péter és a Prezi mindvégig az élvonalban haladtak, s végül múlt héten, a hivatalos dublini díjátadón vehette át a vezérigazgató az őt megillető díjat.

“Nagyon örülök ennek az díjnak, amiért nemcsak én, hanem a két alapítótársam, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám, illetve a Prezi-dolgozók közösen dolgoztak meg. A díjak azért is fontosak, mert ezzel egyrészt Magyarország jó hírét visszük a világban, másrészt pedig ezen keresztül sokakhoz eljut az üzenetünk, hogy fontos elkezdeni vállalkozni, fontos hinni magunkban” – mondta az MTI közleménye szerint Árvai Péter.

A Prezi emellett már több díjjal is büszkélkedhet. Már 2009-ben díjazták a vállalkozást a World Technology Award művészeti kategóriájában. Idén júniusban pedig a legjobb (társ)alapító kategóriában nyerte meg Európa legrangosabb startup díját, a The Europas Awardsot. Akkor a zsűri azzal indokolta döntését, hogy a magyar cég sikere egész Európában példaértékű.

Az Árvai Péter, Somlai-Fischer Ádám és Halácsy Péter által 2009-ben alapított Prezi különlegessége az úgynevezett felhő alapú prezentációs szoftver, mely a hagyományos, slide-okon alapuló előadásforma helyett térben meséli el a történeteket. További újdonság, hogy a prezentációk tárolására a Prezi.com-on lehetőség nyílik, valamint egymás nyilvános prezentációit is szabadon megtekinthetik a felhasználók. A cég jelenleg két irodával rendelkezik, Magyarországon, és az Egyesült Államokban. Az USA-ba való betörése után a felhasználói köre rohamosan megnőtt, jelenleg 45 millió regisztrálttal büszkélkedik a világ 190 országában. Ezzel A Microsoft Power Point legnagyobb riválisává vált.

Forrás:
hirado.hu

Képek forrása:
flickr.com
ground3d.nl

A szerzőről