Pp kicsi 45
2019-03-22
Berlet

Szoctám, bérlet - ponthatárok és hiánypótlás

Az EHÖK hiánypótlási időszakot hirdet a szociális juttatások pályázatához.

Tegnap az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöksége meghúzta a ponthatárokat: a helyi közlekedési bérlet 78 pont, míg a rendszeres szociális támogatás 111 pont felett jár a hallgatóknak.

A törvény által nem előnyben részesített hallgatóknak a rendszeres szociális támogatás alapösszege 10000 és 14000 forint között alakul. A Nemzeti Felsőoktatási Törvényben foglaltak szerint a jogorvoslat beadására 15 nap áll rendelkezésre, illetve a jogorvoslati bizottság nem köteles személyes meghallgatásokat tartani. A jogorvoslati kérvényt szintén a MODULO felületén kell benyújtani, a pontokhoz tartozó összegekről további információ az EHÖK oldalán olvasható.

A példátlanul hosszú, két és fél hónapos pályázati időszak után még lehetőség van hiánypótlásra is, amely 2015. február 3. 12.00-tól 2015. február 6. 23.59-ig tart. A hiánypótlási időszak azokra a hallgatókra vonatkozik, akik rendelkeznek legalább piszkozati státuszban lévő Általános Szociális Helyzetfelmérési Adatlappal. A hiánypótlási időszakban ismét beadhatóak a kapcsolódó űrlapok (rendszeres szociális ösztöndíj, városi tanulóbérlet igénylés, a szubjektív pontok elleni fellebbezés) és a piszkozati státuszban lévő helyzetfelmérő adatlap. A hiánypótlás ideje alatt új helyzetfelmérő adatlap beadására nincs lehetőség, csak a piszkozati státuszban lévőket lehet javítani.

A MODULO 2 pályázati felülete ismét megnyílik a keresztféléves képzésekbe januárban felvételt nyert, illetve a Szegedi Tudományegyetemre átjelentkezett hallgatók számára: ők február 5-én 12 órától február 13-án 18 óráig nyújthatják be a pályázatukat.

Képek: sztehap.hu

A szerzőről