Pp kicsi 45
2019-02-20
H%c3%b6k3

HÖK választás 2015

Az idei tavaszi félév sem kezdődik izgalmak nélkül: február 16-tól kezdetét veszi karunkon a 2015-ös HÖK választás. Az esemény rendkívüli jelentőséggel bír, hiszen itt szavazhatunk arról, hogy kik képviseljenek bennünket a következő egy évben. Cikkünkből megismerhetitek az Adonyi Kristóf – Haskó Zsombor – Laczkó Zsolt – Pántya Bernadett – Szántó Gergely alkotta csapatot. 

A másod- és harmadévesekből álló csapat hangsúlyozta, hogy számukra az elszántság és lelkesedés mellett az jelenti a legnagyobb előnyt, hogy magukat egy összetartó baráti társaságnak is tekintik. A csapat tagjai különböző okokból, de úgy gondolták, idén megérettek arra, hogy tagjai legyenek a hallgatói önkormányzatnak. Az itt töltök éveik alatt már  széleskörű ismeretségre tettek szert, nagyon sok tapasztalattal gazdagodtak a különböző események szervezésekor. A tenni akarástól az sem tántorította el őket, hogy ez idáig még nem voltak tagjai a hallgatói testületnek.

„Olyan embereket sikerült összekovácsolni ebbe a csapatba, akik más-más kompetenciákkal bírnak, és így összegyúrva mi kiadunk egy embert, egy hallgatói önkormányzatot, amely igazán erős lehet. Továbbá annak ellenére, hogy nekem tavaly nem sikerült bejutnom a testületbe, én soha, egy pillanatig sem gondoltam azt, hogy abba kell hagynom, a kitartás és a tenni akarás mindvégig elkísért. Úgy gondolom, hogy a hallgatói önkormányzat akkor lehet igazán sikeres, akkor tud nagyot alkotni, ha azok a célok, amelyeket induláskor megfogalmazott, mind megvalósításra is kerülnek. A mi csapatunk erre fog törekedni, ha megnyerjük a választást.” Pántya Bernadett (GM II.)

„Én egy éve már aktív részese vagyok a háttérben folyó munkáknak, segítek a szervezésben, mindezt pedig azért, mert jó érzés jót tenni a hallgatókért. Ezért szeretnék tagja lenni a hallgatói önkormányzatnak. Fontosnak tartom azt, hogy az egyetemen eltöltött évek ne csak a tanulásról szóljanak, hanem a különböző közösségformáló, kulturális vagy szórakoztató programokon való részvételről is. Ezek szervezésében pedig örömmel veszek részt, ezáltal pedig a hallgatók tudással és élményekkel gazdagodhatnak, valamint én is tapasztalatokat szerezhetek. Nagyon szeretek csapatban dolgozni, és ha van egy feladat, amelyet el kell végeznem, mindig arra törekszem, hogy a maximális teljesítményt nyújtsam.” Haskó Zsombor (KM II.)

„Amikor felfigyeltem arra, hogy itt a HÖK-ben azokért, akiket képviselünk, ténylegesen tenni is lehet, nagyban elkezdett ez a munka érdekelni. Hiszen bennem is dolgozik egy borzasztó nagy társadalmi felelősségvállalás-tudat. Számomra a legjobb érzés az, amikor segíthetünk valaki másnak, akár a tanulásban, akár egyéb problémákban. Ehhez pedig az utat én a hallgatói önkormányzaton keresztül látom. Egyik célunk az, hogy az oktatók és hallgatók egyaránt jobban beleláthassanak a testület munkafolyamataiba, a HÖK működését transzparenssé tegyük, ezáltal pedig egy kicsit javíthassunk a HÖK imázsán. Ahhoz, hogy a hallgatók bizalommal forduljanak hozzánk, mindenekelőtt el kell ezt nyerni. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha a GTK diákjai átfogóbb tájékoztatást kapnak a HÖK irodán történő tevékenységekről.” Szántó Gergely (PSZ III.)

„A HÖK munkáinak ellátása nagy felelősséggel is jár. A testületnek beleszólása van a Kari Tanácsba, továbbá a rendkívüli szociális támogatásokat, szakmai ösztöndíjakat és Erasmus kiutazásokat is a kari hallgatói önkormányzat bírálja el. Felelősséggel tartozunk a külföldi, valamint a felsőoktatási szakképzésben résztvevő hallgatókért is, szeretnénk őket is megszólítani és jobban bevonni a kari pezsgésbe. Az egyes eseményeket, tudnivalókat megfogalmaznánk angolul is, esetleg létrehoznánk egy külön angol nyelven működő GTK-s Facebook oldalt is. Ezzel közelebb hoznánk egymáshoz a magyar és külföldi diákokat, hogy nemzetközi ismeretségre, kapcsolatokra tehessenek szert.”  Adonyi Kristóf (KM II.)

„A HÖK legnagyobb eszköze annak érdekében, hogy segítse a hallgatók életét, az, hogy a tagok is belső szemlélők. Tehát a HÖK-ösök a GTK hallgatóiként ugyanazokkal a dolgokkal szembesülnek nap, mint nap, így egy-egy probléma megoldása mindenki közös érdeke.  Mindenképpen szeretnénk szorosabban együttműködni a kari szervezetekkel, és terveink közt szerepel egy új kari póló készítése is. A HÖK imázsának pozitív irányba való fejlődése pedig nem csak kari, hanem országos érdek is. Szerintem a legjobb érzés az, amikor tudunk tenni azért, hogy valakinek jobb legyen, s cserébe a legnagyobb támogatást egy-egy „köszönöm” jelenti. E gondolat mentén fogalmazódott meg csapatunk szlogenje is: Számítunk Rád, számíthatsz ránk!” Laczkó Zsolt (GM II.)

A HÖK választással kapcsolatos tudnivalókat egy másik cikkünkben szedtük össze, melyet az alábbi linken érhettek el: http://partyponty.hu/posts/5537

A szerzőről