Pp kicsi 45
2019-03-19
2

„Amikor rajzolok, akkor teljes mértékben kikapcsolok. Csodálatos érzés!”

Korom Fatime Hella kiállítása a TIK kávézójában.

Kiállítás várja a kíváncsi szemeket az állandóan nyüzsgő, megújult TIK Kávézóban. Beszélgetések, baráti kávézások alkalmával, az óraközi szünetekben a falakra, oszlopokra pillantó tekintetek megakadhatnak kaméleont, baglyokat, vagy más absztrakt formákat ábrázoló képeken. Szinte beleolvad a környezetbe, így lehetséges, hogy észre se vesszük. De érdemes meg-megállni, és elidőzni előttük…

A kiállítás a  „Máskép(p)” címet viseli. A projektet az SZTE Alma Mater és a Kulturális Iroda közösen azért hozta létre, hogy egyetemi dolgozók és oktatók, valamint volt hallgatók alkotásait tárja a látogatók elé. Alapvető célja az értékteremtés mellett, hogy jobban megismerhessük az egyetemen tevékenykedő, tanult alkotókat: történetesen egy új, művészi oldalukról. Korom Fatime Hella 2013-ban diplomázott Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola képi ábrázolás szakán. Bár emellett más tanulmányokat is folytatott, a művészet mindig fontos volt az életében. „A művészetek iránt már egész kisgyermekkorom óta érdeklődöm. Elmondhatom magamról, hogy igazi művész családban nőttem fel” – vallja magáról.

A kiállított képek február 3-tól láthatóak a TIK Kávézóban. Az alkotásokon többféle stílus is megfigyelhető. A kevert műfajban alkotó művésznő előszeretettel használja az akvarellt, a fekete tust és más különböző grafikus technikákat.

Fatime egyik kedvenc témája az állatvilág, ami munkáiból is érezhető, hiszen alkotásainak legnagyobb része egy általa kedvelt élőlényt jelenít meg. Például ilyen a kis kaméleon vagy a madármotívumok.

Miután jobban szemügyre vettük a képeket, egyértelműen észrevehetjük, hogy Fatime munkájában rendkívül nagy hangsúlyt kapnak a keleti kultúrában is megjelenő motívumok, színvilág. „Apukám, amikor születtem, törökül tanult, ezért is kaptam a nevemet. Nővérem hastáncol, és ő is érdeklődik a keleti kultúra iránt.” - meséli Fatime. Ez egy veleszületett dolog, a lánynak igazi kikapcsolódás az alkotás. „Amikor rajzolok akkor, nem gondolok semmire, teljes mértékben kikapcsolok, ami egy csodálatos érzés. Ez vagyok én!”

Két órátok között, vagy épp miközben vártok a kávétokra a sorban, ne hagyjátok ki ezt a kiállítást! Érdemes egy-egy pillantást vetni a képekre, ha már nap mint nap ott megyünk el mellettük. Ráadásul még március 8-ig megtekinthető!

Hodován Margit

A szerzőről