Pp kicsi 45
2019-03-22
K%c3%b6r%c3%bcl%c3%b6tted lev%c5%91 5 ember

Ki van körülötted?

Gondoltál-e már úgy a körülötted levő 5 legközelebbi emberre, mint életed legfontosabb döntésére? Pedig nem is hiszed, mennyire meghatároznak sikereidben, kudarcodban még a gondolkozásmódodban is.

Fontos tisztázandó, hogy ők nem feltétlen a barátaid, a kollégáid, tanárod vagy edződ. Az az 5 személy, akikkel időben a legtöbbet töltesz együtt a nap 24 órájában. Ennek egy része a kötelezettségek házán belül, tehát iskolában, munkahelyen, (sport) klubokban.  A másik része pedig a szabadidődben vesz körül téged, tehát otthon, baráti társaság, hobbi végzése közben.  Ez utóbbi, amit rövidtávon bírunk fejleszteni. Viszont a kötelező környezetünket is tudjuk változatni, hiszen iskolát elvégezzük, munkahelyet (vagy legalábbis pozíciót) válthatunk idővel.

A környezetünk pedig azért fontos tényező, mivel ez az 5 ember, akikkel a legtöbbet töltjük együtt, teljes mértékben meghatározza kreativitásunkat, önmegvalósításunk, világhoz való hozzáállásunk.  Tehát ha inkább a bulizás, szórakozás, pillanatnyi élvezetek játszanak környezeted világában szerepet, akkor rád is ez lesz jellemzőbb. Ha pedig a tanulás, az élményhalmozás, intellektuális beszélgetések, sport lesz inkább a társaságodra jellemző, akkor ezt Te is át fogod venni. 


Tehát ha szeretnél jó tanuló lenni, akár csak egy körülötted levőt is (csúnyán hangzik, de) cserélj le olvasósabb személyre. Ha szeretnél izmos és fitt lenni, keress sportoló közeget. Ha szeretnél gazdag lenni, vagy bármilyen más területen többre vágysz, akkor ennek megfelelően változtasd közegedet. Ez csak egy apró lépés, viszont 5-10-20 év múlva eljuthatsz a csúcsra a vágyott célterületeden. 

Meg fogja érteni környezeted, hiszen csak kicsivel több időt szeretnél tölteni a téged érdeklő témával. A szórakozás része a hobbival foglalkozás is, és nem feltétlen fogsz tudni azzal a személlyel könyvekről beszélgetni, sakkozni vagy sportolni, akivel bulizol, strandolsz, vagy épp előbb felsoroltakat végzed. Itt nem személyek elhagyásáról vagy kiiktatásáról van szó, csak egy kis sorrend változtatásról. Boldogabb teljesebb életet csak úgy élhetsz, ha megvalósítod saját álmaid, és ezekért csakis Te tehetsz!

A szerzőről