Pp kicsi 45
2019-02-20
11004251 10206139563668403 2073027955 n

Let's shoot! - Fotózd át az éjszakát!

Fotósokat keres a PartyPonty!

Ingyen bulik, fesztiválok, testközeli koncertélmények, találkozás a legmenőbb bandákkal és a legnagyobb partyarcokkal – talán ezek a legvonzóbb tulajdonságai a partyfotós életének, de ahhoz, hogy érvényesülni tudj az éjszakában, nem elég, ha hetente többször is szívesen szántod fel a táncparkettet. Készen állsz a kalandra?

Munka, szórakozás, fejlődési lehetőség

„Ahhoz, hogy partyfotós legyél, kell egy fejlövés” – meséli Szabó Attila a partyfotósok koordinátora. Van, aki 2-3, de olyan is, aki már nyolc éve járja az éjszakát csőre töltött gépével. Ha fejlövésre nem is, elhivatottságra, rugalmasságra, türelemre és toleranciára egész biztosan szükség van, na meg persze a fotózás szeretete is elengedhetetlenösszetevő a sikeres partyfotós-karrier receptjéhez. Ha mindez adott, és van egy jó géped is, ne menj el a lehetőség mellett, csatlakozz a Partyponty csapatához!

A Partyponty fotósai mind egyedien látják a világot. Bajorics Balázs, a brigád legrégebbi bútordarabja, már ránézésre megmondja, hogy ki lőtte az aznapi sorozatot a buliban. Habár a partyfotó legtöbbször nem az önmegvalósítás és az artisztikus beállítások terepe, mégis könnyen felismerhető, hogy ki nyomja le a gombot. A fotózás egyéni sport, de a PP mégis csapatként működik: mindig számíthatnak egymásra, még az sem számít, hogy ki Canonos és ki Nikonos. A csapat új tagjai sokat tanulhatnak a tapasztaltabb fotósoktól, megismerhetik a gépüket, fejlődhetnek, de mindeközben kísérletezhetnek is, kialakíthatják saját stílusukat, látásmódjukat, egyszóval munka közben nem csakszórakozhatnak, barátokat szerezhetnek, hanem komoly szakmai tapasztalatra is szert tehetnek

Sztárok testközelben

Heti 2-3 Jate buli sem hangzik rosszul az egyetemistáknak, de ennél sokkal többet kínál a Partypontyos munkalehetőség. Nem csak szegedi, hanem országos, sőt nemzetközi színpadok backstage-eibe is bejuthatnak azok, akik bevállalják. A PP fotósai megfordultak már majdnem minden hazai fesztiválon, a Petőfi Csarnok nagykoncertjein, fotóztak a Sensation White party-n, készítettek videót Parov Stelarról, lefényképezték Diana Kinget interjúadás közben, eljutottak David Guetta bécsi koncertjére – rengeteg az életre szóló élmény.

A Partypontyos fotók azonban nem csak az archívumnak készülnek, egy-egy jól elkapott pillanat akár ugródeszkaként is szolgálhat a jövőre nézve. A fotósok munkái gyakran megtetszenek a fellépőknek, akik később is felhasználják azokat, de volt, aki az Index-en látta viszont fotóját, sőt olyan is, akinek az országos válogatásba is bekerült egy szilveszteri képe. Az ex-Pontyosok közül többen dobbantottak már pesti szórakozóhelyekre, került innen fotós a Marie Claire-hez és a Glamour magazinhoz is.

„Élveztem végig, az utolsó pillanatig élveztem.”

És hogy hogyan lehet bírni az éjszakát közel egy évtizeden át? „Élveztem végig, az utolsó pillanatig élveztem.” – érkezik a válasz Balázstól. Ha valaki csak az ingyen bulikért csinálja, az hamar belefásul. A PP-sek egyetértenek abban, hogy a wannabe partyfotós legfontosabb tulajdonságai: hogy szeressen fotózni, meg akarjon tanulni fotózni, és mindig találjon magának a fotózásban szépséget. Ha magadra ismertél, jelentkezz te is partyfotósnak az info@partyponty.hu e-mail címen, és szerezz legendás élményeket egyetemi éveid alatt!

Zsigmond Zsófia

Képek: partyponty.hu

A szerzőről