Pp kicsi 45
2018-09-24
10888433 961240707221204 837509718964426244 n

Hétvégi disznóságok – VI. Toros Pálinkafesztivál

Március 5. és 8. között a város közepére költözik a falu egy 4 napos disznóvágással.

Immáron iskoláskorúvá érett a Toros Pálinkafesztivál, hiszen idén hatodik alkalommal lehet torkoskodni a Széchenyi téren.

Töltött káposzta, toros, hurka-kolbász, szalonna, tepertő – mindez egy kis pálinkával kísérve. A célközönség biztos, hogy nem a vegetáriánusok és paleo diéta hívői lesznek.

A szervezők sok móka-kacagást ígérnek, ami a pálinkakínálat mellett valószínűleg nem is fog elmaradni. Céljuk, hogy a hagyományos falusi disznótorok atmoszféráját varázsolják a város szívébe. A látogatók hazai hústermelők portékáit és pálinkakészítők különlegességeit kóstolhatják meg a kiállított standoknál. Na de nézzük, mi vár ránk a hétvégén:

A rendezvény házigazdája a Hal a tortánból jól ismert Sági Szilárd „gasztrokibic” lesz, aki majd végigkíséri az egyetemisták malackodását, a böllérversenyt, a káposztafőző versenyt, a toros tálak sorsolását és minden egyéb programot is. Hatalmas bánatomra most nem lesz jelmezes malacfuttatás. :(

 Az utolsó napon kiderül az is, hogy ki lett az idei fesztivál háziasszonya.

 

A sztárvendég a szegedi illetőségű Tha Shudras lesz (akiknek a nevét a molinón elírták, de igen, róluk van szó), valamint az örök fiatal Fenyő Miklós is érkezik. Most is meghirdették dalíró pályázatot, reméljük, hasonló remekművek születtek idén is, mint tavaly. 

Íme a teljes programtervezet: 

További információk:

torosfesztival.hu

facebook.com/torosfesztival

A szerzőről