Pp kicsi 45
2018-09-24
Tumblr mfcv0yuqmh1r9043bo1 500

Kari bulik, grafológia és Unicum – Be mered vállalni?

Programajánló március 16. és 21. között.

 

Ismét hétfő, és – tegnap óta – vasárnaponként a boltok ezután zárva maradnak. Érdemes a heti bulik között erre is gondolni, ám kulturális eseményekből, valamint szórakozási és kikapcsolódási lehetőségekből továbbra sincs hiány Szegeden.  Nézzük, mi kerül terítékre a héten!

Március 16. – hétfő

A Szent-Györgyi Albert Agórában Dr. Cserjés Katalin a Gondolatok a képtárban projekt soron következő előadásával várja a művészet iránt érdeklődőket. Az SZTE EHÖK rendezvényszervezői a pókerverseny második fordulóján a JGYPK képviselőit fogadják a Bohém Tanyán. A Jazz Kocsma MONK Estre, a Nyugi Kert ismételten „Kocsmakvízre”, míg a JATE Klub Rozsdamaró táncházra invitálja az éjszaka szerelmeseit.

Március 17. – kedd

Kedden az indiai tanítómester Szvámi Vaishampayan látogat el az SZTE Tanulmányi és Információs Központjába, ahol ingyenes foglalkozást tart az előzetesen regisztráló vendégeknek. A Bálint Sándor Művelődési Házban Kiss Ernő irodalmi estjén Váci Mihályra emlékeznek. A Hallgatói Filmklub a klasszikusnak számító Macskafogót vetíti. Popper Mór Mulatójában Wondawulf és Gnu zenélnek. A Sing-Sing Music Hall a fergeteges SZTE-REO Night Fevernek ad otthont, ahol az egész egyetem „Figurázd ki a karod HÖK elnökét!” témában indul harcba egymás ellen.

Március 18. – szerda

Az SZTE EHÖK Külügyi Bizottsága jóvoltából Kolinda Grabar-Kitarovic Horvátország jelenjéről és jövőjéről tart előadást a BTK Konferenciatermében. Szerdán veszi kezdetét az észt hét, ami keretei között többek között filmvetítés, valamint egy kiállítás tekinthető meg a Grand Caféban. A Rongy Kocsmában a 2015-ös Beerpong Bajnokság második fordulóját rendezik meg, a Nyugiban pedig a Members koncertezik. A JATE-ban az EMKÁS/ETSZK-s bulin Dj. John Hunzjee és Dj. Egon pörgetik a lemezeket. A Retro Klubban Főnökök és Titkárnők Party várja a bulizókat, ahova az ÁJTK-s és GTK-s hallgatók ingyen juthatnak be.

Március 19. – csütörtök

Az SZTE EHÖK és a JATE Klub Zwack kóstolóra csalogatja az ínyenceket. A Belvárosi Moziban az EHÖK Moziest szervezésében a Whiplash című filmet vetítik. A Rongyban a Cimbaliband és Belmondo előtt a Kalef, a Bohém Tanyán ugyanakkor Várkonyi Tibi zenél. A Retroban SZOTE Kari Buli, a JATE-ban viszont a Compression nyújt választási lehetőséget a kikapcsolódásra.

Március 20. – péntek

A Szegedi Vadasparkban a víz világnapjával kapcsolatos rendezvényen a kiemelt téma „A víz és a fenntartható fejlődés” lesz. A Bálint Sándor Művelődési Házban Prohászka Antal festőművész „Hódolat Bartóknak” című expóját nyitja meg Kiss Ernő a Lassus Énekegyüttes közbenjárásával. Az Agórában egy Kabaré esten szórakozhatnak a látogatók. A JATE-ban a Hiperkarma koncertezik, majd a buli a szokásos pénTRACK-kel folytatódik. A Rongyban Reppszakkör, a CLOCK-ban We Love RnB Dj. Egonnal, a Retroban pedig Dirty Rnb lesz.

Március 21. – szombat

A hétvégén a Megálló – Tarján felett az ég közösségi házban a Grafológia workshop foglalkozáson derítheti ki minden jelentkező, hogy mit is árul el a kézírása a személyiségéről. A létszám korlátozott, így érdemes időben jelentkezni rá. A KisBakter Sportbárban A Párt, Camp Koala, The Snobs, és Umreti Fit koncert várható. A Rongyban Inward Phase, a Sing-Singben Suck My Disco, a JATE-ban szomBEAT, a Retroban pedig Spring Sounds bulival zárhatják a napot a szórakozók.

A héten a Somogyi-könyvtár Francia utcai fiókkönyvtárában Használt könyvek vásárát rendeznek. A Rókusi fiókkönyvtárban még mindig látogatható a Pocsai Sándor természetfotóiból álló kiállítás. Aki inkább a mozi mellett teszi le a voksát, annak az alábbi cikkben olvasható premierfilmeket ajánljuk.

Jó szórakozást!    

 

 

A szerzőről