Pp kicsi 45
2019-03-19
P1000305

Bográcsos csili és baráti zúzás

Ilyen volt a tavaszi Alpárfeszt március 21-én.

Akik nem megyeszékhelyről vagy nagyobb településről származnak, ismerik a problémát: hiányoznak a fiataloknak való szórakozási lehetőségek a lakhelyükön, egy-egy jó koncertért vagy buliért akár 40-50 kilométert is kell utazni. Tiszaalpáron azonban kiküszöbölték ezt a problémát: a Sánta Zoltán szervezte Alpárfeszt évente többször is megtölti a helyi Kisbakter Rock Klubot vendégekkel.

Let the Cigar Die együttes gitárosa, Sánta Zoltán Zola szívvel-lélekkel dolgozott a rendezvényen: mint elmondta, olyan sokan ajánlottak fel, hogy szívesen jönnének játszani, hogy akár több napig is szólhatott volna a zene az Alkotmány utca 45-ben. A helyszín egyébként szerencsés választás, hiszen a tiszaalpári vasútállomás épületétől úgy 50 méterre már be is léphettem a kocsmába, ahol ezúttal nemcsak a pultnál találtam embereket. A hátsó udvarban a rögtönzött főzőhelyen már készült az amerikai típusú csili, amit a vendégek megszavaztak.

A konyha urai: Kiss Szabolcs és Blanár Levente, az LTCD énekese

Sorban érkeztek a zenekarok, ki messzebbről, ki közelebbről: a legtöbben ismerték egymást, közös történeteket meséltek, a beszélgetésekbe bárki bekapcsolódhatott, nagyon barátságos, családias volt a légkör az este folyamán. Miután elkészült a vacsora, elkezdődtek a koncertek is. Elsőként az újszászi-budapesti Funkyard Collision lépett színre: a banda saját számai a Red Hot Chili Peppers stílusához hasonlíthatók leginkább.

Funkyard Collision

A fülöpjakabi Kis Türelmet dallamos rockját a félegyházi The Cork követte, akik egy hosszabb szünet után februárban tértek újra vissza a színpadra. A srácok egyik legfőbb ismertetőjele a bal cipő hiánya: egy korábbi bakteros fellépésen az énekes, Iványi Máté valamiért lerúgta a cipőjét, amelyet viccből leutánzott a közönség, ez a hagyomány pedig azóta is megmaradt. 

 Koncert The Cork módra

Az IKK az egyetlen száz százalékban tiszaalpári illetőségű zenekar, ők klasszikus rockfeldolgozásokat játszottak. Az őket követő budapesti Burning Full Throttle jelenleg éppen a nagylemezén dolgozik, a lemezbemutatón az LTCD mellett játszik majd a szintén fővárosi Vendetta Inc., akik itt is lehengerelték a közönséget. A Vendetta srácai egyébként szintén a nagylemez előtt állnak.

Vendetta Inc., ahol a legtöbb az egy főre jutó haj mennyisége

Az estét záró CsótányDzsó alternatív muzsikája után sem ért véget a buli, az utolsó vendégek hajnali 5 körül távoztak a helyszínről.

Volt, aki hajnalra már megfáradt egy kicsit

A rendezvény több mint száz látogatót számlált a fellépőkön kívül, Szolnokról, Pestről, Tiszakécskéről, Újszászról, Félegyházáról, Kecskemétről és Szegedről is többen kíváncsiak voltak a koncertekre. Mindenki sajnálhatja, aki lemaradt, de aggodalomra semmi ok: az Alpárfeszt nyáron két naposra nő, hogy még több zenekar mutathassa meg magát a nagyérdeműnek. Ha minőségi zenére, jó társaságra és kellemes hangulatra vágytok, ne hagyjátok ki Ti sem a következőt!

Képek: Alpár Zene Feszt

A szerzőről