Pp kicsi 45
2019-03-22
10978677 446720192145537 2981689820575978573 n

Szupernóva a JATE Klubban

Fergeteges koncertet adott Szegeden a Cloud9+ zenekar.

Február 20-án mutatta be első nagylemezét a Cloud9+. Az anyag a Supernova címet viseli, egyezik az első slágerével, amellyel a fiatalok felkerültek a magyar zeneipar csillagtérképére. A Supernova nagyon jó kritikákat kapott, az iTunes-on több kategóriában is listavezető. Tegnap debütált a Nobody Moves-zal közös nóta újragondolt változata az MR2-n, az új dalok lassan YouTube-ra is felkerülnek, a srácok pedig országjáró koncertturnén mutatják meg, hogy milyen is a magyar rockstep.

Nem volt ez másként tegnap a JATE Klubban sem: utoljára 2014 októberében, a Szegedi Egyetemi Rádió születésnapi buliján jártak Szegeden a srácok. Akkor még maroknyi, 100-150 fős közönség előtt játszottak, de akkor is felrobbantották a színpadot: nem láttunk ugyan pirotechnikát vagy konfettiágyút, helyette elementáris erővel kaptuk az arcunkba a dalokat. Látszott rajtuk, hogy élvezik, amit csinálnak, egyszerűen nem lehetett nem végigtombolni a műsort.

Október óta csak fél év telt el, ez azonban nagy változást hozott a felhőn: a patent albumnak köszönhetően hatalmasra nőtt a fiúk ismertsége és rajongótábora. Már a kezdés előtt fél órával 5-10 sornyi ember állt a színpad előtt, és időként tapssal, sikongatással sürgették a koncertet. Nem is kellett sokáig várniuk, rövidesen belecsaptak a srácok: az intrókkal, feldolgozásokkal tarkított, közel másfél órás program alatt pedig megőrült a közönség. A jól felépített setlistben szépen követték egymást a lassabb és gyorsabb számok, volt ideje szusszanni a hallgatóságnak, de a koncert biztosan felért egy jobb aerobik órával, a zúzósabb részeknél mindenki egyszerre ugrott.

Nagyon színvonalas koncert volt, jó hangosítással, teljes erőbedobással, a dalok pedig élőben is úgy szólnak, ahogy az albumon. Szerintem nagyon jó ötlet, hogy mindig belekerül egy-két akusztikus gitárral előadott nóta is a repertoárba: hangulatos, ráadásul jól is áll a fiatal énekesnek ez a líraiság. Sajnos a The Wanted-féle Glad You Came-et a Barba Negrás lemezbemutatón hallhattuk utoljára tőlük, de a Prodigy Voodoo People-jének Pendulum remixe a rajongók nagy örömére stabilan tartja magát a palettán. Egyik személyes kedvencem a Violence az erőteljes dobtéma miatt, de nehéz lenne bármelyik nótát kiemelni: a telefonvillogtatós Lights vagy a "guggolós" Jump Higher, a nyáridéző Breathe In vagy a csajozós Supernova legalább ugyanolyan jó. És ez a kulcsszó: a Cloud9+ egyszerűen jó.

Jate Klub, 2015. 04. 22.

A turné halad, jön a nyár, ahol a legtöbb fesztiválon megtalálhatóak lesznek a srácok. Május elsején az Akváriumban adnak egy nagyobb koncertet, addigra pedig várhatóan elkészül a klip is a koprodukcióhoz: Nobody, Cloud9, bang-bang-bang!

Képek: facebook.com, partyponty.hu

A szerzőről