Pp kicsi 45
2017-05-24
Bodza 1

Fini mini - Bodzaszörp

Mi sem jobb, mint egy hideg,házi készítésű bodzaszörpöt meginni a melegben, amiben nincs semmilyen tartósítószer. Készítsd el Te is magadnak!

Hozzávalók :

  • kb. 25-30 db nagy, frissen szedett bodzavirág
  • 2 citrom
  • 1 l forró víz
  • 500 ml víz
  • 500 ml cukor
  • 1 zacskó étkezési citromsav

Elkészítése :

  1. A bodzavirágot átvizsgáljuk, a zöld részektől megtisztítjuk, és egy nagy tálba tesszük.
  2. A citromot felszeleteljük, összekeverjük a bodzavirágokkal, majd forró vízzel leöntjük. Annyi vizet kell ráönteni, hogy a virágokat elfedje, különben bebarnulnak.
  3. Minimum egy éjszakán át lefedve áztatjuk a virágokat.
  4. Másnap a beáztatott bodzalevet átszűrjük, és 1:1 arányú cukorsziruphoz adjuk (egy rész cukor, egy rész víz). 
  5. Legvégül hozzáadjuk a citromsavat.
  6. Jól zárható üvegekbe töltjük.

Forrás: www.nosalty.hu

A szerzőről