Pp kicsi 45
2018-09-26
Mad max  fury road 2015

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

2015. május 21-től a mozikban!

Mad Max 4.: A harag útja (Mad Max 4.: Fury road)

“My name is Max! My world is fire and blood.” Főszerepben Tom Hardy, Charlize Theron és Nicholas Hoult és ez itt a magas oktánszámú Mad Max folytatás-reboot. George Miller, bő 2 órás, ausztrál akcióorgiáját hatalmas hype övezi, hála a nagyszerű külföldi kritikáknak és nagyon ütős előzetesnek.

Éden (Eden)

A DJ-filmek lassacskán egy külön kategóriát képeznek az életrajzi filmek sorában. Mindegyik egy bizonyos sémát követ, mely megmutatja, hogy miképpen őrli fel az embert mentálisan és fizikálisan a megállás nélküli éjszakázás, valamint a kábszi és a könnyűvérű nőcik okozta kísértés. Mia Hansen-Løve filmje is hasonló, amely valószínűleg nem fog mély nyomot hagyni a nézőben, de szükség van rá.

Genesis: A siker útján (Genesis: Together and Apart)

A Genesis nevű világhírű popzenekar keletkezéstörténetét egy másfél órás, angol dokumentumfilm mutatja be nekünk John Edginton rendezésében. Szereplők egyben az együttes tagjai is: Phil Collins, Peter Gabriel, Tony Banks, Steve Hackett. A filmben nem szereplő Mike Rutherford-dal kiegészülve alkották a legismertebb felállásukat, 1970 és 1975 között. A Genesis 1988-ban Grammy-díjat kapott a legjobb konceptvideoklip kategóriában a Land of Confusion című dalért.

A tökéletes hang 2. (Pitch perfect 2.)

A vicces, aranyhangú jányok visszatértek! Az első rész felüdítő, kellemes meglepetése után reménykedve várom a folytatást, amiről egyelőre megnyugtató, pozitív kritikákat lehet olvasni. Főszerepben továbbra is Elizabeth Banks (Gail), Anna Kendrick (Beca), Hailee Steinfeld (Emily), Katey Sagal (Katherine), akik nagy harcot vívnak azért, hogy indulhassanak Koppenhágában az A capella Világbajnokságon. A végzős diákok egyéb problémái megnehezítik a csúcsra vezető utat, s újra a csapat összetartásán fog múlni a siker.

Hölgy aranyban (Woman in gold)

Hatvan évvel azután, hogy a második világháború borzalmai elől menekülve elhagyta Bécset, az idős zsidó asszony, Maria Altmann (Helen Mirren) hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét, Adele Bloch-Bauer I. portréját. Fiatal és mindenre elszánt ügyvédjével, Randy Schönberggel (Ryan Reynolds) nehéz helyzetbe kerülnek, melyet az osztrák elit világa és az amerikai legfelsőbb bíróság bonyolít. Az igaz történet lényege, valamint célja az igazságszolgáltatás és a család becsületének szoros kapcsolata.

Violette

Egy több mint két órás francia-belga életrajzi dráma bővíti az újonnan hazánkba kerülő mozi premierek listáját. A művészi film középpontjában Emmanuelle Devos (Violette Leduc), aki törvénytelen gyermekként született a múlt század elején, és mire felnőtt, a legfontosabbá az írás szabadsága iránti törekvése és örök barátjával, Sandrine Kiberlain-nel (Simone de Beauvoir) való kapcsolata lett számára.

Rekviem egy macskáért (Murder of a cat)

Clinton egy nap holtan találja macskáját háza előtt. Az állat egy szörnyű gyilkosság áldozata lett. Átlőtték egy nyíllal. A férfi igyekszik kideríteni, ki követhette el a merényletet, a nyomozás közben pedig érdekes információkat tud meg házi kedvencéről.  A detektívesdiben egy seriff segít neki, majd egy különös véletlen folytán egy nő is belekeveredik a dologba. A másfél órás amerikai vígjáték főszerepeiben: Fran Kranz (Clinton Moisey, J.K. Simmons (Hoyle Sheriff), Nikki Reed (Greta).

A szerzőről