Pp kicsi 45
2018-11-21
Slam1

Horrordráma és slam poetry – Mi vár ránk a héten?

Programajánló május 25. és 30. között.

Lassan ideér a gyereknap. Bár az egyetemisták még javában a vizsgáik teljesítésén munkálkodnak, a kikapcsolódás nekik is jár. Szerencsére a napfény városában ismét számos szórakozási, illetve kulturális lehetőség biztosított a számukra, hogy egy kicsit kiengedhessék a fáradt gőzt.

Május 25. – hétfő

A hét elején startol a SZIN & AMATOURS Tehetségkutató, amit a Borfesztivál keretei között a Dugonics téren rendeznek. A REÖK Palotában az Argenteus Vegyeskar hangversenyén vehetnek részt az érdeklődők. A Régi Zsinagógában a Manna Produkció – Zsámbéki Színházi Bázis lép színpadra, a Borfesztivál utolsó napján pedig újabb sztárvendégek zenélnek, mint a Maja világa, a Gumbo Funk Project és a Dodgem.

Május 26. – kedd

A Megálló – Tarján felett az ég közösségi házban egyéni pszichológiai tanácsadást tartanak, amit egy kis lelkigondozás fog követni. A REÖK-ben a Szabadtéri idei előadásaival kapcsolatban indított irodalmi sorozat következő felvonásán Kocsák Tiborral beszélgetnek az Abigélről. A Concordia Kultúrműhelyben ismételten gyakorlati filozófiakurzust látogathatnak az érdeklődők, míg a Régi Zsinagógában WEÖR-Est lesz. A Popper Mór Mulatójában Hagus & Gnu fognak zenélni.

Május 27. – szerda

A Somogyi-könyvtár Északvárosi fiókkönyvtárában a testvérféltékenység kapja a főszerepet, ahol Gyulai-Devánszki Éva pszichológus beszélget majd a publikummal. A Szent-Györgyi Albert Agórában a Szólj bele a nyaradba! eseményen vehetnek részt a látogatók. A Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtárában, az Alternatív Gyógymód Klubban a földsugárzás élettani hatásairól mesél Kiss Tibor radiesztéta. A Belvárosi Moziban az SZTE EHÖK Moziest szervezésében az Argo 2 című filmet fogják vetíteni. A Szegedi Pinceszínházban a Genéziusz Színház társulata egy igazi horror drámával készül. Az IH Rendezvényközpontban Dr. Rock Klubja, a Rongy Kocsmában pedig a Nekem nem mindegy – Országos Slam Poetry Verseny évadzáró performansza lesz, ahol a versenyzők a rasszizmussal kapcsolatos érzéseiket, gondolataikat szedhetik rímbe.

Május 28. – csütörtök

 A Megálló közösségi házban a test fejlesztéséről lesz szó. Az IH Rendezvényközpontban Michael Fleiner & Septeto Internacional koncert várható. A Jazz Kocsmában a Trojnik trió zenél majd, a Popperben pedig a popperdzsessz nyújt lehetőséget kikapcsolódásra. A Live Music Clubban a BAD GUYS lép színpadra, akik elsősorban a heavy rock rajongóinak kedveznek majd.

Május 29. – péntek

A hétvége előtt a Megálló közösségi házban Hartay Csaba Nem boci! című könyvének bemutatóján vehetnek részt a vendégek. A kötet prózái a mezőgazdaságban élő munkások egzotikus világát mutatják be. „Parasztként írni csak igazán nagy dolog, bölcsészként túl kézenfekvő” – vallja a szerző, aki nem mellesleg tehenész agrosznob. Az IH Rendezvényközpontban a Szegedi Zenészek Társasága a múlt zenei kincseit tárja fel a jövő generációja számára. A Kapca Kávézó – Bisztró fergeteges mulatsággal fogadja a szórakozókat. A Millenniumi Kávéházban a Crossroad zenél majd. A Rongyban Rockkalapács vár mindenkit, ahol a zúzós hangulat garantált. A Popperben BOUNCE, a Retro Klubban Dirty RnB, a JATE Klubban pedig pénTRACK lesz. A Várkert PETthing Partyra invitálja a bulizókat.

Május 30. – szombat

A hétvége első napján a Tisza DOKK az I. FrozenFlame & SZTE Hearthstone Fireside Gathering-nek ad otthont. Az IH Rendezvényközpontban a IX. Kovács Zoltán Emlékestet látogathatják a népzene és néptánc szerelmesei. A Pinceszínházban az IMPRO Társulat előadásában Ugo Betti drámáját tekintheti meg a közönség. A Rongyban a Salvus, a The Void, a Quattro-X koncerteznek majd. A Retroban Spring Sounds, a JATE-ban szomBEAT, a Várkertben pedig SideEffect Partyn bulizhatnak a fiatalok.

Jó szórakozást!

Képforrás: egyeteminapok.sk, szegedtourism.hu, 24.media.tumblr.com, librarius.hu

A szerzőről