Pp kicsi 45
2018-09-26
Mozi lurdy35

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

Erős filmhét veszi kezdetét mától, 7 új filmmel

Una Donna Per Amica

Az előzetes alapján egy rendkívül felszabadult, humoros olasz filmmel lesz gazdagabb a filmtörténelem. Francis and Claudia jó barátok. A férfi ügyvéd, a nő doktor. Tökéletesen egy húron pendülnek, nem titkolóznak egymás előtt. A kapcsolatuk tehát kiegyensúlyozott és boldog mindaddig, amíg egy harmadik szereplő, John bele nem rondít a képbe. Claudia elhatározza, hogy feleségül megy John-hoz. Francis pedig ráébred arra, hogy barátságuk van annyira tökéletes, hogy akár párkapcsolat is lehetne belőle.

A szerelem üstököse (Comet)

Egy eredeti módon elmesélt párhuzamos univerzumokon átívelő szerelmi történet, az álom és a valóság határmezsgyéjén. Sam Esmail kozmikus filmjében Dell (Justin Long) és Stephanie (Kayla Servi) különös kapcsolata, az egymás iránti érzéseik azonban felülírják a fizika törvényeit.

Poltergeist: Kopogó szellem (Poltergeist)

Egy újabb beköltöző család, tele reményekkel. Egy újabb különös ház, amely félelmetes és megmagyarázhatatlan gonosz erőt rejt. Egy újabb ruhásszekrény, amit nem kellene kinyitni. Egy újabb kísértés, újabb kétségbeesett szülők. A Gonosz halott és az Átok producereitől ez a Poltergeist, egy újabb horrorfilm… És, hogy még jobban érzékeltessem azt, hogy hány ilyet láttunk már: ez a másfél órás alkotás az 1982-es, azonos című horror remake-je.

Holnapolisz (Tomorrowland)

A hihetetlen család és a Mission Impossible: Fantom protokoll rendezője ezúttal egy két órás fantasy sci-fi mixet rittyentett össze nekünk, sok-sok kalanddal. Nehezen tudom megtippelni az előzetesből, hogy mennyire számíthatunk értékes alkotásra, ez az év zsákbamacskája. A történet szerint egy fiatal lány, Casey (Britt Robertson) veszedelmes kalandra indul Frankkel (George Clooney) az oldalán, hogy felderítsék a titokzatos, időben és térben található Holnapoliszt. A leányzó egy dísztű segítségével képes ugrálni Tomorrowland és a való világ között, ez pedig örökre megváltoztatja az életét.

Danny Collins

Al Pacino legújabb filmjében egy kiöregedett és kiégett rocksztárt alakít, aki többnyire régi slágereivel haknizik. Mindene megvan: szerető, gyönyörű feleség, pénz, hírnév, ennek ellenére mégis ki van készülve. Amikor menedzsere (Christopher Plummer) megmutat neki egy levelet, melyet John Lennon írt neki 40 évvel ezelőtt, úgy dönt, hogy megfogadja példaképe tanácsát és mostantól azt teszi, amit a szíve diktál. Dan Fogelman zenés vígdrámáját a tengerentúlon már áprilisban bemutatták, így azt tudom mondani a külföldi kritikák konszenzusa alapján, hogy mindenkinek ajánlom.

Serena

Susanne Bier bestsellert megfilmesítő romantikus drámájában újra együtt Jennifer Lawrence (Serena Pemberton) és Bradley Cooper (George Pemberton). George egy jól menő faipari vállalkozást vezet a vadonban, de mikor feltűnik újdonsült felesége, minden a feje tetejére áll. A nő is uralkodója lesz a vállalkozásnak, amit George üzlettársa nem néz jó szemmel. A szenvedélyes szerelem és a fokozódó konfliktusok egy vadászat során drámai fordulatot vesznek…

Bazi nagy francia lagzik (Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?)

Christian Clavier újabb vígjátékában egy katolikus apukát alakít, aki feleségével és négy lányával éli életét. A három legidősebb közülük már megházasodott, szüleik legnagyobb tragédiájára mindegyikük más-más vallású és etnikumú, szefárd zsidó, muszlim arab és kínai férjet választott. A házaspár mindent megtesz azért, hogy elfogadják újdonsült vejeiket, de ez módfelett nehezükre esik. Utolsó reményük legfiatalabb, hajadon lányukban van, mindent megtesznek azért, hogy legalább ő katolikus férjet találjon magának. Ennyi bonyodalom pedig bőven elég jó kis francia komédiához.

A szerzőről