Pp kicsi 45
2019-03-22
150530 ep 094

Van itt minden, mint a mesében!

Szegedet is érinti a Magyar Nemzeti Cirkusz turnéja.

A Magyar Nemzeti Cirkusz képes újra és újra elkápráztatni minket: a társulat turnéja során most ismét ellátogat Szeged városába. Június 14-ig heti kilenc alkalommal hozzák el nekünk Afrika hangulatát és színes állatvilágát. Az autentikus hangulat erősítésére Kenyából vendégművészek is érkeztek, ők pedig a „Kenya Boys”, melynek tagjai öt férfi és három nő. A csoport látványos akrobatikai mutatványokat végez, egy hölgy pedig a hangját is megmutatja, melyre eddig nem volt példa. Az élőzene magával ragadja és felpezsdíti a közönséget.

Más országból is érkeztek művészek, mégpedig nem is egyedül. Egyenesen Itáliából jött hozzánk, Giordanio Caveagna nyolc csodálatos bengáli és szibériai tigrissel egyetemben. Produkciójában láthatjuk, miként szelídülnek meg ezek az állatok, egyik pillanatról a másikra. A jókedvért pedig Jasson bohóc felelős, cirkuszi bohócságaival.

„Minden idők legnagyobb állatseregével járjuk körbe az országot. Lesznek tigrisek, zebrák, púpos tevék, lámák, zsiráfok és újra itt lesznek a csodálatos elefántok is, a Casselly család jóvoltából.” – mondta ifjabb Richter József. A frissen eljegyzett pár, Merrylu Casselly és Richter József Jr. közösen alkottak egy újabb számot, melynek neve Pass de deux, azaz balett lóháton. A műsorban több lovas mutatványt is végeznek együtt, Merrylu pedig csodálatba ejt minket egy légi akrobata mutatvánnyal.

Az idei műsorszámban olyan produkciót láthatunk, melyet a közönség ebben a formában először lát a világon. Ifjabb Richter József mutatja be, két elefánt hátán, amint lábai között zsiráfok, lámák, zebrák, lovak, púpos tevék bújnak át. Ezt „puszta 5-ös fogat”-nak nevezi.

A 18 éves René Casselly Jr. a Monte Carlo-i cirkuszfesztivál Arany Bohóc-díjas és jelenleg a világ legjobbjának számító elefántprodukcióját hozza el. Műsorszámában afrikai elefántjai segítségével mutatja be A dzsungel könyvét. Az előadásban fellelhető még kozák lovaglás, tevék, zebrák és mini pónik műsora, valamint két női légtornász attrakciója is.

Gyerekként kihagyhatatlan élményt nyújtottak a cirkuszok. Nem találkoztam még olyan emberrel, aki legalább egyszer ne nézett volna végig minimum egy előadást. Így ezt a 2,5 órát azoknak ajánlanám, akik színvonalas szórakozásra vágynak. Június 6-án pedig 10 és 12 óra között nyílt nappal várja a társulat az érdeklődőket a Csongrádi sugárút és a Gáz utca sarkán.

Engi Pálma

Kép: partyponty.hu

A szerzőről