Pp kicsi 45
2019-03-19
Fb img 1435825508374

Szelíd motorosok a Partfürdőn

Először rendezik meg a Szegedi Motoros Fesztivált.

Stuntok, jelmezes felvonulás, metál, rockabilly és alternatív zenekarok, motorbemutatók - ilyen lesz a Szegedi Motoros Fesztivál az újszegedi Partfürdőn augusztus 7. és 9. között az FMP - Motorosok közössége és az Ördögszekér Bt. szervezésében.

A helyszínt az újszegedi Partfürdő területe adja, ami már magában különleges egy ilyen jellegű fesztivál lebonyolítására. A három nap alatt lesz strandolási, sátorozási lehetőség, jelentkezni lehet játékos motoros vetélkedőkre (értékes nyeremények fejében), továbbá külön röplabda és focipálya várja a sportrajongókat.

Az országban az emberek először itt láthatnak medence stuntot, illetve a motoros látványprogramok bemutatásáról a legnépszerűbbek, olyan nemzetközileg is elismert fenegyerekek fognak gondoskodni, mint pl. Herczeg Balázs „Mókus”, vagy Palatinusz Attila „Pala”, akik a hazai stunt kiemelkedő alakjai. Továbbá pajzán és tűzzsonglőr show-val is kedveskednek a szervezők. A fesztivál csúcspontja és nagyszabású eleme lesz a jelmezes motoros felvonulás, amely egyedülálló attrakció lehet a motoros fesztiválok között. Lesz még extrém halálgömb, amely szintén a motoros látványprogramok felső kategóriája.

A zenei kínálat is merőben eltérő lesz az eddig megszokottaktól, hiszen a kemény rock mellett a rockabilly, a blues, a pop, az alter, és a folk zene kedvelői is élvezhetik a fesztivált. Az ország több vezető zenekara is fellép (pl.: Depresszió, Paddy and the Rats, Little G Weevil, Hollywood Rose, Ati and the Shadowbirds és még sokan mások) ezzel emelve a rendezvény színvonalát. A területen több színpad fog egyszerre üzemelni, melyek közül az egyiket kifejezetten a szegedi zenekarok uralják majd: ez lesz a Szeged Live Stage. Itt megmutathatják magukat a helyi klubok azon „hős zenekarai” akik évek óta ostromolják a nagyérdemű hallójáratait. Három nap alatt több mint húsz banda zenél majd.

Az országutak vándorai mellett szeretnék a városban élő családokat és fiatalokat is meghívni a szervezők, hiszen a számtalan motorcsoda puszta megjelenése sem mindennapi látványosság. Természetesen a programkínálat sem csak a „bentlakók” kiváltsága, az eseményre jegyet válthat minden kedves érdeklődő: a bérlet elővételben 5500 Ft. További információ a jegyárakról és a jegyárusító helyekről a honlapon!

A szerzőről