Pp kicsi 45
2018-09-26
Mozi lurdy35

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

2015. július 2-től a mozikban

Apu vagy anyu? 

Szűk másfél órás francia-belga vígjáték, amely nem mindennapi témát feszeget: hogyan koptassuk le a gyerekeinket. Vincent és Florence életük álláslehetőségeit kapták meg az ország két különböző pontján, és épp válni készülnek. Bár imádják gyermekeiket, szeretnének mindketten karrierjükre koncentrálni, így igyekeznek elérni a gyerekeknél, hogy azok a másikat válasszák.

Magic Mike XXL   

Mike (Channing Tatum) vállalkozó. Több lábon áll: bútorokat tervez, autókkal dolgozik. Harmadik lábán pedig éjszaka áll. :D Ilyenkor varázslatos emberré válik. Évek óta vetkőzik a Club Xquisite színpadán, ahol eredeti stílusban előadott, lehengerlő és szexi mozdulatokkal kápráztatja el a közönséget. Persze nincs egyedül, néhány kigyúrt háttértáncos segíti munkáját. Minél jobban lejtik a danszot, a nők annál több pénzt csíptetnek alsóneműikbe, aminek Dallas (Matthew McConaughey), a szórakozóhely tulajdonosa csak örülni tud. Ez a leírás passzolt volna az előző részhez is. Az XXL-ben Mike már az utánpótlásról is gondoskodik: fantáziát lát egy általa csak Kölyöknek becézett srácban (Alex Pettyfer) és a szárnyai alá veszi a 19 éves fiút. Bevezeti a tánc, a bulik, a csajozás és a laza pénzszerzés világába. Nem kell hozzá sok idő, és a klub legújabb alkalmazottja saját rajongókra tesz szert, így a nyár sok-sok szórakozást ígér.

Meleg Férfiak Hideg Diktatúrák

A címet meglátván kikerekedtek a szemeim, miután pedig tudatosult, hogy ez egy magyar dokumentumfilm, még nagyobbat néztem. Egy harmincas évei közepén járó meleg srác három barátjával együtt egy filmes stábot alkotva meg akarja mutatni, hogy miért nem lehet ma Magyarországon, egy tekintélyelvű államban, gyűlöletben és hétköznapi homofóbiával övezve élni. Idős meleg férfiakat keresnek meg, akik hitelesen beszélnek a múltról, hogy az ő sorsukon keresztül megérthessék a jelent. Takács Mária filmje számos történetet mesél el a kommunista rendszerről, a meleg mozgalom kezdetéről, identitásról és szerelemről, generációkról. A dokumentumfilmet egész júliusban vetítik a pesti, szegedi, pécsi, szombathelyi art mozikban.

Terminator: Genisys

Bármennyire is ajánlóról van szó, engem nem tud meggyőzni az előzetes. Erőlködésnek érzem az új Terminátor-filmet, de ne legyen igazam. Az Alan Taylor rendezte akció sci-fi főszerepében Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, Jason Clarke, Jai Courtney, Lee Byung-hun. 2029-et írunk, a háború folytatódik a gépek ellen. A megoldás a múltba való visszatérés lehet, ez viszont számos bonyodalommal jár, amit nyilván nem fogok nektek előre lelőni.

A szerzőről