Pp kicsi 45
2019-03-22
10461445 833768096676656 3123158481184541724 n

Nemcsak a túlélésre játszanak - SirVive

Az SZTE EHÖK Roadshow-t idén a SirVive zenekar kísérte el a kari gólyatáborokban.

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata minden évben egy roadshow keretében látogatja végig a kari gólyatáborokat, hogy az elsőévesekhez a legfontosabb, évkezdéshez szükséges információkat eljuttassa. Az EHÖK bizottságainak bemutatkozása és a tájékoztatók mellett természetesen a szórakozás is helyet kap: idén az élő csocsót és a beerpongot is kipróbálhatták a fiatalok a Szegedi Beerpong Kollektíva jóvoltából. Az esti buliért a SirVive zenekar, valamint a The Daltns, azaz Gnu és Hagus DJ párosa felelt – nem is akárhogyan.

Jó néhány éve nem volt már zenekari kísérője a körútnak, általában lemezlovasok látogattak el a helyszínekre, idén azonban az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő SirVive zenekarra esett a választás. A formáció még 2008-ban alakult, azóta több tagváltáson is átestek, a lelkesedés azonban nem változott: Jurin Szabolcs énekes-gitáros és Schubert Máté dobos maximális átéléssel veszik be a színpadot már az első taktusoktól.

A fiúk eredetileg pécsiek: mondhatni, szerencsés csillagzat alatt születtek, hiszen olyan sztárfellépőket ismerhetünk a városból, mint a Halott Pénz vagy a punnany massif. A siker persze nem a földrajzi adottságoktól függ, és ezt ők is nagyon jól tudják: szorgalmasan dolgoznak a dalokon, az eredmény pedig nem marad el – idén tavasszal a WellHello-val turnéztak, de a Cloud9+ előtt is játszottak már.

Így ismertem meg Mátét és Szabit: tavaly ősszel Kecskeméten a Cloud9+ előzenekara voltak. Ők akkor éppen MC nélkül léptek fel, az első számban azonban az egyébként szemtelenül fiatal Szabi kísérte Szivák Zsolt énekét a rapbetétekkel. Leesett az állam, hiszen elképesztő előadás volt. Csak hetekkel később raktam össze, hogy azt a nótát is ők jegyzik, amit mindig elkaptam a rádióban, majd órákig dúdolgattam: heeey, girl! Sajnos egészen mostanáig nem hallhattam őket élőben, most azonban bepótoltam a lemaradást.

A műsor színvonalas, dinamikus, a srácok pedig jó érzékkel vonják be a közönséget is a gondosan felépített produkcióba, legyen szó akár a saját dalaikról, akár a feldolgozásokról. Emellett a fiúk emberileg is jó fejek: barátságosak, mosolygósak, mindenféle sztárallűrtől mentesen utazták be a roadshow-val a fél országot, a 8. napon is ugyanolyan erőbedobással álltak színpadra, mintha csak akkor érkeztek volna. Ezúton is köszönjük nekik a közreműködést, egy élmény volt, további sok sikert kívánunk, a NLYG videoklipet pedig már nagyon várjuk!

Képek: www.facebook.com

A szerzőről