Pp kicsi 45
2019-03-19
10502126 1055616581134287 2848863410123418640 n

Let the cigar die dupla dalpremier!

Két új stúdiófelvétellel örvendezteti meg a rajongókat a Let the cigar die.

Tegnap éjjel a lefekvés előtti rutin részeként pörgettem a legnépszerűbb közösségi oldalt, amikor is szemembe ötlött az esemény: Let the cigar die dupla dalpremier. Azonnal visszaigazoltam, persze, ott leszek, láttam is a következő napra az eseményt, aztán ahogy jöttek az értesítések, jobban megnézem: ez bizony aznap van és már csak 5 perc!

Rémlett még a nyári Alpárfesztről, hogy említették a srácok, nem sok van vissza és meglesz a két dal, a BTK-ZMK gólyatábori fellépésük után is beszéltünk róla, aztán tessék: perceken belül már kaptam is az arcomba a tutit. Persze nem volt minden ennyire egyszerű: a felvételek még év elején kezdődtek a budai Kultúrpont Stúdióban Mazán L. Attilával, a folytatás azonban nem jött össze, így az énekes, Blanár Levente javaslatára Szabó Szebasztiánnal dolgoztak tovább a srácok a szegedi Our Sound Recordingnál. Itt véglegesítették az éneket és a gitárokat, és az utolsó keverés is ekkor került a nótákra. "Élveztük a felvételeket, a fővárosban meglátogatott minket egyik baráti zenekarunk, a Burning Full Throttle, Szebinél pedig már az üdvözlő fogadtatás is magáért beszélt" - mondta el Sánta Zoltán Zola, a zenekar gitárosa. Külön megköszönte Tiszakécske városának az anyagi támogatást, amit az anyagok elkészítéséhez kaptak.

So Confused

Nagyon nehéz elfogultság nélkül írnom a Let the cigar die-ról, hiszen jól ismerem őket, a kezdetek óta nyomon követem a munkásságukat, a tagokkal is jó kapcsolatot ápolok, de szerintem bátran kijelenthetem, hogy az egyik legerősebb nótájukról van szó, ezt pedig a közönség mozgolódása is alátámasztja, amikor koncerten játsszák. Nekem elsőre leszakadt a zenétől az arcom, a refrénben hallható "so confused, yet so sure" sor pedig számomra csak fokozza az élményt: az eddig koncerteken játszott verzióhoz képest a stúdiós anyagban egyébként több versszaknyi szöveg is hallható.

Endless Hours

"Úristen, figyeld, figyeld, ez az új szám, ezt írta Zolika, áááá!" - sikított a fülembe Zola barátnője, Réka egy korábbi koncerten. Ilyen felvezetés után nem tehet mást az ember, mint hogy lélegzetvisszafojtva vár és hallgat. Az eredmény pedig nem maradt el: nekem az LTCD-hez képest nem szokványos intro is nagyon bevonó (ami a stúdiófelvételen egyébként még különlegesebb, mint koncerten), az pedig, hogy a refrénben a már említett Zolika, azaz Kőrös Zoltán Dávid basszusgitáros is énekel, már csak a hab a tortán.

A dalokhoz rövidesen klip is készül, amely annak a Kispál Lászlónak a keze munkáját dicséri majd, aki többek között a szintén Leventével a fronton működő Barbears Vagabong című dalához a szövegvideót rakta össze. Aki élőben szeretné meghallgatni (nemcsak ezt) a két dalt, a SZIN Mizo színpada előtt sorakozzon augusztus 26-án, hiszen 20 órai kezdettel zúznak a srácok!

Az őszi turné pedig így néz ki:

2015. augusztus 23. Nádas Beach,Tiszakécske(akusztik)
2015. augusztus 26. SZIN, Mizo Színpad, Szeged
2015. augusztus 28. Malomtető panoráma terasz, Kecskemét (akusztik)
2015. szeptember 4. Rongy, Szeged
2015. szeptember 5. Csehó Romkocsma,Békéscsaba
2015. szeptember 11. Kisbakter,Tiszaalpár
2015. szeptember 12. Rocktár, Kiskunfélegyháza

Kép: facebook.com

A szerzőről