Pp kicsi 45
2019-01-16
T%c3%b6k%c3%b6k

Samhain avagy Halloween?

Hasznos tippek, érdekességek Virágtól

Már csak pár nap és elérkezünk, a homályos, ködbevesző múlttal rendelkező ünnephez, ami nem más mint, ismertebb nevén: Halloween. Sokféle legenda kering eredetéről, még több vita folyik létjogosultságáról. Ami most minket igazán érdekel: hogyan profitáljunk belőle? Október végén már azt sem tudja az 'ember diákja', hogy hol áll a feje... Túl néhány ZH-n, készülve az elkövetkezőkre, a szorgalmi időszak nagyján túlestünk, ó de mennyi van még hátra?! Kész káosz! Pont mint ez az ünnep. Egyes források szerint az ősi kelta kultúrában úgy tartották, hogy az évnek ezen éjszakáján, az az Samhain, a világ rendje felborul. Evilág és túlvilág összemosódik, ami eddig kint volt az most bent lesz, ami fent, az lent. Elszabadulnak az emberfeletti lények, a halottak szabadon járnak köztünk. Azt mondom, ez a legalkalmasabb időszak arra, hogy megbolygassuk a hétköznapokat. Az elkövetkező hétvégén tegyétek félre kicsit a kötelességeiteket, és szabadítsátok fel a bennetek alvó fenevadat! Eresszétek ki a felgyülemlett gőzt, hogy egy haláli jó hétvége után kellő lelki erővel ugorjatok neki az új kihívásoknak.
 
Amennyiben Szegeden állomásozol ezen a hétvégén, széleskörű programokat kínál a város. Amit mindenféleképpen iktassatok be egyszer a bakancslistátok soraiba, az az egyre nagyobb hírnévvel büszkélkedő: Zombik vs. Vámpírok flash mob és felvonulás. Akik igazán komolyan veszik belsőnk fenevadjainak kieresztését, bátran és merészen maszkírozzák el magukat, és csatlakozzanak a 2 fő csapathoz. Ha jobb jelmez-ötleted van, esetleg úgy érzed benned inkább egy vérmes csillámpóni lakozik, hát engedd szabadjára őt. :D Saját tapasztalatból mondhatom, igazán egyedi és borzongató a hangulat, felejthetetlen élmény átvonulni a városon, vagy akár csak nézőként részt venni az eseményen. Persze az éjszakát a felvonulás utáni hatalmas buli koronázza meg, a különleges koktélokkal és lötyikkel. 
 
Ha azok közé tartozol, akikben már a fenevad is csak pislákol a kimerültségtől, akkor bizony neked találták ki a Halloween Wellnes Partyt. A Napfényfürdő Aquapolis szervezésében gondoskodnak tested-lelked ellazításáról mindezt az ünnephez tartozó díszlettel és hangulattal, nem maradsz le semmiről. Vállalkozókedvűek ügyességi feladatokban tehetik próbára magukat, ahol akár még nyeremények is várhatnak rájuk.
 
Inkább sportosabbnak tartod magad? Esetleg a téli sportok szerelmese vagy? Itt a lehetőség, hogy démoni külsővel hasíts a jégpályán: Halloween Freeze Weekend! Egyedi hang és fény technikával biztosítják a hangulatot, csak aztán legyetek óvatosak, a jég hátán nem túl jó megijedni. :)
 
Az állatbarát boszorkányokat a Vadaspark várja sok szeretettel. Érdemes jó barátokkal, családdal ellátogatni ide, hiszen a park kissé rémisztő, de mégis inkább mókás, meghitt hangulatot tud varázsolni, ami jól összekovácsolja az érkezőket. Legyen a tiétek a legszebb seprű, és vigyétek el a nyereményt! :)
 
Akadnak persze, akik hazautaznak a hétvégén, és családi körben töltik az ünnepet. Ügyeljetek rá, hogy a lanyha hétköznapok után, most valami más legyen! Remek ötlet a Halloweent idéző díszlet, gumicukor férgekkel megspékelt tejberizs, zseblámpás rémtörténet mesélés a pléd alatt, avagy egy jó kis horror film estére, mindenféle sütőtökös finomsággal. 
 
Remélem adtam pár hasznos tippet a hétvégére, és sikerül kikapcsolódnotok kicsit. Egy kis lazítás hihetetlenül sokat javít a teljesítményen, ne szalasszátok el a jó programokat! :)
 
Lovasi Virág 
 
 

A szerzőről