Pp kicsi 45
2018-09-25
0

Föcis szakest: régi hangulat, új helyszín

Ismét a föcisek vették birtokba Szeged egy szórakozóhelyét – ezúttal a Cool Club-ot. 

A már évtizedes hagyományt követve szervezték meg a föcisek az idei tanévben az első szakestjüket: nem csak a szórakozásnak és a bulizásnak adtak teret a szervezők, hanem nagy hangsúlyt fektettek a közösségépítő csapatversenyekre, amelyekre előzetesen kellett regisztrálni. A csapatoknak a legkülönbözőbb módon kellett helytállni, az egyetemi kvíztől egészen a sörváltóig. A nyertes alakulat nyereménye, hogy kipróbálhatja magát a ParaPark egy szabadon választott pályáján.

A kiváló hangulatot nem csak a hallgatók teremtették. A hagyományokhoz illően a szakhoz tartozó oktatók is meghívást kaptak  a szakestre, akiknek többnyire nem volt ellenükre a csapatversenyekben való részvétel sem. 

„Így van ez Szegeden már vagy fél évszázad óta” – árulta el lapunknak az egyik egyetemi tanár az est folyamán – „Komoly hagyománya van ennek, ami bár sokat változott, a mai napig él. Már az én diákkoromban is szerveztünk szakesteket, akkortájt kezdett ez divatba jönni. Először mi, föcisek és a földtanosok tartottak ilyet, és - látva a jó hangulatot és a közösségépítő erőt a szakestben – sok más szak is átvette és folytatta ezt a nemes hagyományt” – emlékezett vissza az oktató.

A nyolc csapat közül végül nagy fölénnyel a Palócz Dániel, Palócz Gábor, Rétfalvi Jonatán, Simon Richard József, Madarász Emese, Szalai Ádám alkotta „Gál Tamás angyalai” kerültek a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Utólagosan is külön köszönet a zsűrinek, Nagy Gyulának, Nagy Milánnak, valamint Barna Imrének. Nem utolsó sorban kijár a köszönet a TTIK HÖK-nek és a Cool Club-nak is, akik a második és harmadik helyért járó nyereményt biztosították.

„Úgy vettük észre, volna igény nagyobb volumenű szakestre is, több oktatót bevonva, erre legközelebb próbálunk ügyelni”  - értékelte lapunknak az estét az egyik szervező, Vörösváczki Anita.

Ha az idei alkalmat kihagytad, viszont a soron lévőről már nem szeretnél lemaradni, akkor az alábbi aftermovie-t mindenképpen tekintsd meg, megkönnyíti a döntést:

Reméljük a hagyomány tovább folytatódik és rengeteg örömet okoz majd a következő generációk számára is. Jövő szemeszterben újra találkozunk!

A szerzőről