Pp kicsi 45
2019-01-16
Stockfresh 1772396 success winner woman sizel b9c0ca1

Interjú a legek hónapja győzteseivel

Az ETSZK hallgató kitettek magukért októberben is, íme egy kis cikk a győztesekről és készítményeikről 

Bár beléptünk az „Enyészet havába”, ismertebb nevén a Novemberi hónapba, mégis vissza kell, hogy kanyarodjunk Októberbe egy cikk erejéig. „Magvető havában” volt nekünk ugyanis egy Legek Hónapja elnevezésű eseménysorozatunk. Kiderült, ki van talpon, a vidéken! :) Három ágazatban bizonyíthatta rátermettségét az, aki elég bátor volt (értsd: 2 ZH közt volt egy kis ideje) jelentkezni. Kiadásra került az ETSZK Legjobb Szakácsa, Cukrásza és Fotósa cím. Éljen, éljen!

Felkerestem a cím boldog tulajdonosait, hogy egy röpke interjúban megtudjuk kik s mik ők. Legyünk rájuk büszkék, és ezúton is fogadják elismerésünket!

 

- Kérlek, mutatkozz be… :)

A Legjobb Szakácsunk:

Szabó Melinda vagyok, 21 éves, Budapestről jöttem és most taposom az utolsó évemet az ETSZK-n, mint védőnő.

 

A Legjobb Cukrászunk:

A nevem Túrkevi-Nagy Ildikó, 20 éves gyógytornászhallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési karán. Kecskeméti lakosként Szegeden kollégiumban lakom, tanulok és próbálom kihasználni az egyetemi élet nyújtotta előnyöket.

 

A Legjobb Fotósunk:

Németh Adrienn vagyok, 21 éves. Kecskemétről jöttem gyógytornásznak tanulni. Jelenleg 3. éve vagyok az ETSZK hallgatója.

 

- Milyen indíttatásból vettél részt a versenyen? Máskor is neveztél már hasonló rendezvényre, vagy ez volt az első?

Szabó Melinda: A versenyre két ETSZK-s barátnőm, Imola valamint Evi vett rá, hogy jelentkezzek, annak ellenére, hogy Facebook-os eseményen azt jelöltem vissza, hogy „nem veszek részt rajta”. De így utólag belegondolva nem is bánom, jó volt az egész!  És igen, ez volt az első ilyen jellegű rendezvényem.

- Avass be minket Meli! Milyen étket mutattál be? Régi jól bevált recept, vagy valami újdonság?

Az étek neve: Rakott kelkáposzta. Az egyik személyes kedvencem. Édesanyám receptje, régi jól beváltnak ítélem meg. Együtt szeretjük csinálni, de legtöbbször  csak nézem, ahogy ő elkészíti, én a kóstoló szerepkörébe kerülök.  Diétás konyhatechnikák alkalmazásával készül, így nem csak laktató, hanem egészséges is. Még akkor is, ha sok-sok bacon van a tetején.

 

Túrkevi-Nagy Ildikó : Még soha nem indultam cukrász versenyen, többnyire otthon és nagymamámnál sütök-főzök. A versenykiírást olvasva még nem döntöttem el, hogy indulok-e vagy sem, ezt nagyban befolyásolta az is, milyen zh-k lesznek az időpont körül. Egy nappal a nevezési határidő előtt az iskolából hazafelé sétálva azon gondolkodtam, milyen alapanyagaim vannak a kollégiumban, amikből össze tudnék állítani egy alkalomhoz illő süteményt. Végül megszületett fejben a recept, amint hazaértem, be is neveztem. :)

- Milyen csodával neveztél?

Teljesen új recept volt, olyan brownie-szerű, kakaós- csokidarabos piskóta, viszont cukor helyett mézzel készítettem, a piskótába kávét raktam, innen jött a neve: Morning Melange :)

 

Németh Adrienn : Eredetileg nem állt szándékomban a versenyre jelentkezni. A leadási határidő előtti órákban beszélt rá a barátnőm a jelentkezésre. Mivel sokat járok Erdélybe, ezért tudta, hogy rengeteg képem van a tájról. A beküldött képet is ő választotta és javasolta, mivel ezt régebben már mutattam neki, ő pedig emlékezett rá, hogy témába illő. Így jutott el a képem a zsűrihez, majd került ki a falitáblára.
Korábban még nem indultam hasonló versenyeken, mivel nem vagyok nagy fotós. Szeretem a tájképeket, mivel mindig megbabonáznak a hatalmas fenyők és az érintetlen erdei táj. Mindig próbálom megörökíteni a látottakat az ismerősök számára, de a fotó nem tudja ugyanazt a látványt adni. A beküldött kép is csak egy jól elkapott pillanat volt, bár az eredeti élményt ez sem adja vissza.

 

- Milyen benyomásaid vannak a verseny lebonyolításáról? Kérlek, mondd el mi az, ami tetszett, és mi az, amin változtatnál.

Szabó Melinda: Szerintem jól volt az egész megszervezve, lebonyolítva. Lehetőség volt arra, hogy felmelegítve tálalhassuk, valamint elegendő idő volt arra is, hogy bemutathassuk a versenyre szánt fogást. Illetve azt is pozitívan értékeltem, hogy a versenyzők egymás ételeit is megkóstolhatták.

 

Túrkevi-Nagy Ildikó : A verseny maga hangulatos volt, a szervezésben is csak annyit változtatnék, hogy egy kicsit szélesebb körben reklámoznám, ugyanis több hallgatótól hallottam, hogy nem is értesültek a rendezvényről. Esetleg több nevező vagy több szurkoló jött volna, hogy megkóstolják a sütiket 
 

Németh Adrienn : A verseny lebonyolítása az eseményben említettek alapján zajlott. Tetszett, hogy volt közönség díj is, és a beküldött képeket mindenki megismerhette. Amin változtatnék, az esetleg annyi lenne, hogy legközelebb az interneten is közzé tenném a képeket, és így többen szavazhatnának és ismerhetnék meg magát a versenyt és a beküldött képeket is.

 

- Elégedett vagy a nyereményeddel? Jól tudod hasznosítani?

Legjobb Szakács: kerámia serpenyő, mosolygó fakanál :) , tiszteletjegy a kari bálra

Legjobb Cukrász: tepsi, mérőkanál-szett, tiszteletjegy a kari bálra

Legjobb Fotós: fotóállvány, tiszteletjegy a kari bálra

 

Szabó Melinda: Nagyon elégedett vagyok, hasznos ajándékokat kaptam. Azonban a kari báli meghívót nem tudtam hasznosítani mivel a bál időpontján én már egy 12 hetes nagy területi gyakorlaton, veszek részt, így a meghívót a harmadik helyezetteknek adtam át. :)

 

Túrkevi-Nagy Ildikó : Rendkívül örültem a báli belépőjegynek, a tepsinek és a mérőkanál-szettnek, egy nőnek véleményem szerint soha nem lehet elég konyhai felszerelése. :)

 

Németh Adrienn : Nagyon örültem a nyereményemnek, mivel állványom még nincs. Néha bizony jól jönne, így remélem, hogy a jövőben sok-sok gyönyörű képet tudok a segítségével készíteni.

 

- Ajánlanád másoknak is a következő Legek Hónapján való részvételt?

Szabó Melinda: Természetesen, mivel szerintem ez a Karunk egyik sajátos eseménye, rendezvénye, amit érdemes kihasználni, más Karnál ehhez hasonlót nem hallottam még.

 

Túrkevi-Nagy Ildikó : Mindenképpen azt javaslom, próbáljanak szerencsét! Senki nem távozott üres kézzel vagy akár üres hassal. :)

 

Németh Adrienn : Persze! Izgalmas volt az eredményhirdetés napjáig tartó várakozás, hogy vajon mennyire nyeri el mások tetszését a képem. Emellett jó érzés megmutatni másoknak egy csodálatos tájról készült képet, ami szívemhez nagyon közel áll. Remélem, hogy aki látta a képem, annak adhattam egy cseppet a táj nyugodtságából és békéjéből, az ott élő emberek szeretetéből, kedvességéből.

 

- Visszatérve hozzád…. :) Mi álmaid munkája? Kíváncsi vagyok arra is, ami a szíved csücske, de valószínű, hogy soha nem valósul meg, és arra is, ami reális és közel áll hozzád.

Szabó Melinda: Álmaim munkája? Na de jó kérdést tettél fel… xD Szerintem nincs olyan, hogy nem valósítható meg az, amit el szeretnénk érni, minden csak elszántság, és kitartás kérdése. Azonban a legkézenfekvőbb válasz talán a „nem tudom, lenne”. Annyit viszont biztosan mondhatok, hogy az egészségügyben szeretnék maradni, és gyerekekkel-emberekkel foglalkozni. Most védőnőként fogok végezni, de szeretném jövőre az ápolói szakon tovább folytatni a Szegedi tanulmányaimat, valamint a nagyon távoli jövőben mesterképzés alatt a mentálhigiénikus szakot elvégezni.

 

Túrkevi-Nagy Ildikó : Álmaim munkája azt hiszem az anyaság, ez a szívem csücske és remélem meg is fog valósulni a kellő időben :D
A realitás talaján maradva természetesen a gyógytornász szakma az, amiben minél jobb és képzettebb szeretnék lenni, nem elégszem meg az itt megszerzett négyévnyi alaptudással, tenni fogok a szakma fejlődése érdekében.

 

Németh Adrienn : Álmaim munkája, az lenne, ha gyerekekkel foglalkozhatnék, mivel imádom őket. Rengeteg szeretetet adnak az embernek, és mindig tudják, hogyan csaljanak mosolyt az arcodra. Szívesen körbeutaznám a földet, de valószínű ez nem fog megvalósulni. Viszont nagyon szeretnék repülőn utazni, mivel eddig még nem repültem. Ha minden jól alakul, akkor ez januárban megvalósul.

 

- Van valami hobbi, vagy elfoglaltság, amit űzöl? Mióta csinálod és miért?

Szabó Melinda: Ha hobbiként, vagy elfoglaltságként fogható fel, akkor imádok zenét hallgatni, táncolni, és futni, meg nem a szakkönyveket bújni.

 

Túrkevi-Nagy Ildikó : Konkrét ilyen elfoglaltság nincs, szeretek széleskörűen szórakozni, igyekszem a szabadidőmet tevékenyen eltölteni. Szeretek túrázni, biciklizni, sütni, főzni, olvasni vagy épp filmet nézni. Nemrég elkezdtem tanulni egy új nyelvet, mert úgy éreztem, minél többet látok-hallok, annál értékesebb emberré válhatok. Nem zárkózom el új dolgok elől és nem is ragadok le egy-egy dolognál. A kreativitás szövi át az életemet.

 

Németh Adrienn : Nyár óta, ha időm és az időjárás úgy engedi, akkor kerékpározom. Akár otthon a városban fordulok egyet, akár a szomszéd településig megyek, mindig jól esik kitekerni magamból a feszültséget és gyönyörködni a városban, a tájban. Egészen más dolgokat fedez fel az ember tekerés közben, mint autóból nézve. Nyár közepén szerencsém volt kipróbálni hegyi úton is a gurulás örömeit.

 

- És végül kérnék egy mottót, idézetet, verset, bármit, ami a legközelebb áll a szívedhez. :)

Szabó Melinda:

Antoine de Saint-Exupéry – A kis herceg

Jól csak a szívével lát az ember.
Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.
 

Túrkevi-Nagy Ildikó :

Fodor Ákos: A győzelem

 célon-túl futok.

 Tudok élni nélküle,

de nem szeretek.

 

Németh Adrienn :

Szabó Imre - Egyetlen ajándék

Egyetlen ajándék, mit adhatok - ma - Neked:

a szívem dobbánása, mely már úgyis a Tied!

Egyetlen ajándék, mit adhatok - ma - Neked:

a szívem, melyben ott dobog a Tied!

 

Egyetlen ajándék, mit adhatok - ma - Neked:

féltőn ölelő két karom, mely már úgyis a Tied!

Egyetlen ajándék, mit adhatok - ma - Neked:

a két kezem, melyben ott nyugszik a Tied!

 

Egyetlen ajándék, mit adhatok - ma - Neked:

az életem, mely már úgy is a Tied!

Egyetlen ajándék, mit adhatok - ma - Neked:

az életem, melyet éltet, a Te szerelmed!

 

 

Az interjút készítette: Lovasi Virág

A szerzőről