Pp kicsi 45
2018-09-24
Fd mock2 620x350 mlp v1 lg

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

2015. november 19-től a mozikban...

Apák és lányaik /Fathers and Daughters/

Az Apák és lányaik egy megható és érzelmes családi történet egy New York-i édesapa és lánya egymás iránti szeretetéről. A film két idősík között váltakozik: a ’80-as években játszódó történésekben Jake Davis, a Pulitzer-díjas, mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves kislányát, Katie-t. A jelen idejű cselekmény pedig az immár felnőtt, Manhattanben élő 30 éves Katie mindennapjait mutatja be, aki gyermekkori démonjaival szembeszállva próbálja meg helyes mederben tartani életét. Gabriele Muccino filmjében a főbb szereplők: Russell Crowe, Amanda Seyfried, Aaron Paul, Jane Fonda.

Blinky Bill – A film /Blinky Bill – The Movie/

Ez megvan?

„Héj, héj Blinky Bill neked minden sikerül, mert okos vagy és fő az agy, gyerünk Blinky Bill!

Héj, héj Blinky Bill szép az élet, újra szép lesz, kalandra fel kishaver, gyerünk Blinky Bill!”

Ha igen, akkor minden bizonnyal ismered az ausztrál koalamackó kalandjait. Vagány, élelmes és menő kis kalandor, aki felfedező édesapja nyomdokaiba lépve egyszer majd elhagyja szülőföldjét, Zöld Völgyet, ám hamarosan szembesül, hogy azon túl a viszontagságos sivatag várja.

Az Éhezők Viadala 3. (2. rész) – The Hunger Games 3. (Part 2)

Francis Lawrence rendezőnek nincs könnyű dolga: egy rendkívül népszerű filmszériát kell lezárni. A jól ismert történet folytatódik, amelyben Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) felismeri, hogy már nem egyszerűen a túlélésért, hanem a jövőért kell küzdenie. Panem országát lángba borítja a totális háború, Katniss pedig végső leszámolásra készül Snow elnökkel (Donald Sutherland) szemben.

Szcientológia, avagy a hit börtöne /Going Clear: Scientology and the Prison of Belief/

Az Oscar-díjas rendező, Alex Gibney dokumentumfilmje a hatvan éve alapított Szcientológia Egyházról szól. A film a Pulitzer-díjas Lawrence Wright könyve alapján készült és nyolc tag portréján keresztül mutatja meg a szekta külső szemnek láthatatlan működését. A sokkoló vallomásokból kiderül, mennyire manipulatív a több országban hivatalos vallásként elfogadott Szcientológia világa, és hogy mi mindenre képes a szekta nevében ma is a jelenlegi vezető.

Tökmag és Gázolaj – Vakáció négy keréken /Microbe et Gasoil/

Daniel nehezen találja meg a közös hangot kortársaival, csakúgy, mint Théo. Úgy tűnik, ez a nyár is olyan unalmas lesz, mint a többi. Ám megismerkedésük után rögtön egymásra találnak és elhatározzák, hogy beutazzák Franciaországot, méghozzá egy guruló házzal. Michel Gondry direktornak köszönhető az Egy makulátlan elme örök ragyogása, de azóta nem volt kiemelkedő műve. Kíváncsian várom, hogy sikerül-e kitörni ebből az átlagos mederből.

Új esély /New Chance/

A rendező, producer és vágó szerepében is tetszelgő Tibor Czeily filmjében Mark Miller élete látszólag tökéletes, azonban egy csapásra megváltozik minden, amikor munkahelye becsődöl és elbocsátják. Megpróbál megállni a síkos lejtőn, de nagyon nehéz dolga van, és rá kell jönnie, hogy saját erőből képtelen erre. Ugyan mindent elveszít, ami valaha fontos volt számára, de közben rátalál Istenre. Olyan dolgok történnek, melyekre soha nem számított.

A szerzőről