Pp kicsi 45
2018-09-25
K%c3%a9szmatrica

Matematikus szakestet szerveztünk

A Jatéban csütörtök este poharakat röptettek, hevesen mutogattak, később pedig dalra is fakadtak a matematikusok… és mindez még a Fütyülős promóció kezdete előtt történt!

A Bolyai Intézet „lakói” minden félévben hatalmas lelkesedéssel érkeznek a Matekos Bulira. Ez idén sem volt másképp. A tavaszi félév kellemes tapasztalatai után, októberben úgy döntöttünk, hogy újra a Jate Klubba hívjuk le Szeged legszimpatikusabb matematikusait. Többségük szerencsére elfogadta a meghívást.

A szakest vetélkedője logikai, műveltségi és ügyességi feladatokból állt. Ezeket követte az activity és a karaoke. A résztvevők előbb bebizonyították, hogy nincs olyan matekos kifejezés, amit lehetetlen elmutogatni (többek között a Cramer-szabályt, a Homogén koordinátákat és a Newton-Leibniz formulát is kitalálták másfél percen belül), ezután pedig csapatonként kiálltak, és elénekelték a számukra sorsolt dalt. Nagyon jól vették az akadályokat: a végső rangsort csak néhány pontos különbségek döntötték el.

Egy programnak általában jót tesz, ha mindenkinek az a célja, hogy sikeres legyen. A TTIK HÖK nagyon sokat segített a szervezésben, és a nyeremények előteremtésében. Nekik köszönhetően az activity és az ügyességi feladatok aktív résztvevőit külön is tudtuk jutalmazni. A Jate Klub a helyszín mellett a felszerelést is biztosította számunkra. Mindig élmény velük dolgozni - vannak helyek, ahol összesen nincs annyi profizmus, mint itt egy négyzetméteren. A program népszerűsítésében az oktatóink mellett Bera Viktória, a plakátunk készítője és Mukus Roxána, a matricánk alapjául szolgáló rajz alkotója is nagy segítségünkre volt.

Mindezek ellenére most nem lenne miről írnom, ha az a körülbelül 60 ember csütörtök este nem döntött volna úgy, hogy eljön hozzánk aktívan szórakozni. Gyakran mondom, hogy ennek a társaságnak érdemes programot szervezni. Hihetetlenül jó érzés, hogy ennyire hálás a közönség, komolyan veszik a versenyt és mindenáron jól akarják érezni magukat.

Köszönjük szépen még egyszer mindenkinek, aki akár csak egy halk tapssal is hozzájárult az este sikeréhez. Tavasszal várjuk a folytatást!

A szerzőről