Pp kicsi 45
2018-06-19
U

Megérkezett a „Felhővitorlás” – avagy bemutatkozik a USEME

Ez az eredménye annak, ha profi hazai metal-zenészek írnak pop-rock muzsikát.

2015-ben sajnálatos módon rengeteg kiváló magyar mainstream és underground zenekar oszlott fel, illetve vonult meghatározatlan idejű pihenőre (lásd: Subscribe, Isten Háta Mögött, Leander Rising, Heaven Street Seven, The Grenma, Crippled Fox, Tyrells Owl, stb.), de ugyanakkor új formációk is felbukkantak a láthatáron. Tavaly két olyan „supergroup” is megalakult, amely elismert és profi zenészekből verbuválódott. Ez egyik a Fekete Város, amelyet itt mutattunk be, a másik pedig a USEME, amelynek tegnap debütált az első szerzeménye. Az utóbbi névvel a hazai metal/hardcore színtér követői már találkozhattak tavaly december elején, mikor napvilágot látott a Facebook-oldaluk, majd az első dal-előzetesük. Lássuk, hogy miért is „supergroup” ez a csapat:

Csongor Bálint énekes és Anga-Kis Miklós basszusgitáros méltán ismert a tizenöt kimondottan aktív esztendő után határozatlan időszakra pihenőre vonult Subscribe-ból.
Szalkai Tibor gitáros olyan legendás (és sajnálatos módon feloszlott) underground bandákban nyűtte a húrokat, mint a The Idoru, a Newborn és a Dawncore. Jelenleg pedig a Blind Myselfben látható, régi-új tagként.
Markó Ádám dobos momentán a Special Providence-ben, Hrutka Róbert zenekarában, valamint tíz évig a Ganxsta Zolee és a Kartelben püfölte a bőröket.
Varga Zoltán billentyűs kiváló hangmérnök és zenei producer, a SuperSize Recording stúdió és elődje, a Bakery Stúdió alapítója, valamint egykori vezetője, illetve az ex-Inner Smile gitárosa volt.

Ezen felül még egy különlegessége van ennek az ötösnek: metal zenészek játszanak pop-rockot. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy az öt tagnak összesen hét db (!) Fonogram-díja van.
A tagok eddigi munkásságát ismerve, bátran ki merjük jelenteni, hogy egy színvonalas, minőségi lemezre számíthatunk. Viszont azt is megjegyeznénk, hogy felesleges párhuzamot vonni akármelyikük másik zenekarával. A Felhővitorlás címet viselő darab a februárban megjelenő, Világvevő című album első megjelent tétele. A dal egy kifejezetten kreatív imidzs-klipet is kapott, melyet az Imagement készített és Lengyel Andor rendezett.

Hallgassátok és nézzétek meg itt, nálunk a Felhővitorlást! Íme, a remekmű, amely egy nap alatt elérte a tízezres nézettséget:

A zenekar YouTube-csatornáján megtekinthető a szám hivatalos előzetese és egy werkfilm a klipforgatásról, valamint a lemez címadó dalának ajánlója is.

Az első és egyben a lemezbemutató koncert március 26-án lesz Budapesten, az A38 Hajón. Előzenekar a kecskeméti Nova Prospect lesz.

Menetrend:
19:00 - kapunyitás
19:50 - Nova Prospect
21:00 - USEME

Jegyárak: 
Első 200 db: 1.000 Ft (elfogyott)
Második 200 db: 1.500 Ft
Harmadik 200 db: 2.000 Ft

Jegyek személyesen a hajó pénztárában, valamint annak honlapján vásárolhatóak.

A koncert Facebook-eseményét itt találjátok.

Kép: facebook.com/usemezenekar

A szerzőről