Pp kicsi 45
2019-04-26
Isaszegi janos eletterhaboru

Könyvbemutató a jelenkor háborúinak árnyékában

Kötet a helyzetről a Balkánon, Afrikában, a Közel-Keleten, Közép-Ázsiában és a Kaukázusban.

Isaszegi János A 21. század élettérháborúi a földért, a vízért az élelemért, a … létezésért című könyvének bemutatója január 19-én, kedden 17 órától várja az érdeklődőket a Somogyi-könyvtár 1. emeleti folyóirat olvasójában.
Az író, azaz a tábornok úr a könyvbemutatóhoz kapcsolódóan előadást is tart Korunk háborúi, konfliktusai, a terrormigrációtól az Iszlám Állam elleni harcig címmel.

A téma kulcsszavai: élettérháborúk, válságövezetek, háborúk, és a nemzetközi szervezetek.

A bemutatott kötet a helyszínen jelenetős árengedménnyel megvásárolható!

„Minden háborúnak meg vannak a maga tanulságai. Ha ezeket a tanulságokat figyelmen kívül hagyjuk, minden elesett katonánk felesleges áldozatként kísért … a következő értelmetlen háborúig! […].
Mégis mindegyik háború más és más. A szíriai vagy a lehetséges iráni háború sem ugyanaz, mint az iraki vagy az afganisztáni, vagy a „szláv testvérek" között zajló ukrajnai polgárháború, illetve intervenció. A háborús vagy konfliktusos régió kulturantropológiai és geopolitikai különbözőségei, a nemzeti-etnikai-vallási-törzsi-szociális-gazdasági helyi és regionális tényezők, s persze a háborúzó felek, blokkok, az alkalmazott hadviselés formája sehol sem ugyanaz." 

Fotó: www.sk-szeged.hu

A szerzőről