Pp kicsi 45
2018-10-16
12363058 10154324602663368 5929102456308572586 o

Dupla vagy semmi: idén ismét Velencére jön az EFOTT

Bár az EFOTT vándorfesztiválként vette be magát a köztudatba, idén a hagyományoktól eltérően nem változott a helyszín. Vajon a 2016-os év milyen változásokat hoz magával, és mi lesz, ami továbbra is a megszokott módon zajlik majd? 

Már 2015. december 14-én megkezdődött az elővételes jegyek árusítása, így akik akkorra már biztosak voltak benne, hogy július 12 és 17 között, a vizsgaidőszakot hátrahagyva, hazánk egyik legnagyobb hallgatói fesztiválján fogják kortyolgatni jól megérdemelt italaikat, azok még január 5-éig kedvezményes, 12.900Ft-os áron juthattak hetijegyeikhez. Jelenleg 15.490Ft-ért vehetitek meg a bérleteket az online jegyértékesítő felületen. Az áraknál maradva: máris változást tudunk megemlíteni a korábbi évekhez képest, ugyanis idén életbe lép az úgynevezett kempingjegy. Való igaz, hogy a 2000Ft-ért vásárolható sátorjegy bevezetésével plusz költségekkel kell számolni, ám a szervezők cserébe komfortosabb szálláshelyet és kellemesebb déli ébredést garantálnak számunkra.

A helyszín bizonyos szempontból nézve jól ismert, más részről pedig abszolút újdonságnak számít, ugyanis Velence nem tavaly adott először otthont az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának. A fesztivál 1976 óta járja az országot és ez idő alatt már négyszer megfordult az üdülővárosban. Első alkalommal 1987-ben, később az ELTE szervezésével 2005-ben, majd 2012-ben BME-s házigazdával, végül 2015-ben az Óbudai Egyetem által csobbanhattak a Velencei-tóban a hallgatók. Azonban idén nem csak e tekintetében lesz duplázás, hanem az ismételten Velencén sátrat verő eseményen kétszer akkora, megosztott szervezőbrigád is gondoskodik a hangulatról. A Debreceni Egyetem felel a civil és kulturális programokért, a Testnevelési Egyetem pedig a sportprogramokért.

Sajnos tavaly az EFOTT-ról hazatérők nem mind távoztak jó szájízzel, aminek végeredményeképpen még egy Facebook-os tüntetőoldal is létrejött, ahol a fesztiválozók részletesen leírhatták mit kifogásoltak a rendezvény megvalósításában. Úgy gondolom a főszervezők helyesen ismerték föl, hogyan kovácsolhatnának mindebből előnyt, ugyanis idén először egy „Légy EFOTT szervező” program lépett életbe. A fesztivál közösségi oldalát elnézve már a posztok alatt is záporoznak az építő jellegű kommentek, az emberek szeretnének ötleteket, tippeket adni arra vonatkozólag, mit kéne idén máshogy csinálni. Elvégre sokan nem szeretnénk lemondani egyik kedvenc nyári programunkról pár kellemetlen élmény miatt. Ezen fölbuzdulva, a szervezőgárda a fesztivál hivatalos Facebook oldalán létrehozott egy alkalmazást, melyen keresztül bárki beküldheti a véleményét arról, hogy mit kifogásolt a korábbi években, vagy éppen mit, hogyan alakítana át idén. A legkiemelkedőbb ötletek tulajdonosait pedig ingyen fesztiválbelépőkkel és rendezővé avanzsálással jutalmazzák. Mindezek mellett a várossal és a terület tulajdonosaival karöltve - számos újítást tervbe véve - megkezdődtek a fejlesztések.

Fellépők tekintetében a jól megszokott hazai zenekarok mellett, eddig egyetlen biztos nevet tudunk megemlíteni, Ő pedig nem más, mint a brit származású electro dj: Zomboy.

Mindent egybevéve, az idei év nagy mérföldkő lesz az EFOTT szempontjából, mondhatnánk akár, hogy dupla vagy semmi, hiszen egyetlen nagyobb baki miatt, tömegesen pártolhatnak el a fesztiváltól az emberek. Most kell megmutatni, hogy igenis fontos a résztvevők véleménye és komfortérzete, hogy nem kell a sátruktól a nagyszínpadig és a vízpartig, a fullasztóan poros úton fél órát sétálni, hanem a látogatók segítségével és a látogatókért, egy kellemesebb fesztiválélménnyel gazdagíthatják 2016 nyarát. Mi bízunk benne, hogy egy felejthetetlen és remek élményt tudnak nyújtani számunkra, és izgatottan várjuk az újabb fejleményeket és híreket.

(Fotók: EFOTT Facebook oldala)

A szerzőről