Pp kicsi 45
2018-04-26
V

The Prodigy és Axwell Λ Ingrosso is Sopronba érkezik

Újabb világsztárokkal erősít a Telekom VOLT Fesztivál.

A hét közepén tovább bővült „Európa legjobb közepes méretű fesztiválja”, vagyis a Telekom VOLT Fesztivál világsztárkínálata. Néhány hete már közzétettük az első bejelentett neveket (amelyeket itt nézhettek meg). Íme, a következő adag:

A Telekom VOLT fesztivál 24 éves története során eddig kétszer szerepelt headlinerként és kétszer vonzott teltháznyi tömeget a világ egyik legsikeresebb, legnépszerűbb és legveszettebb brit elektronikus zenei alakulata, a The Prodigy. 2016-ban ezúttal ugyanitt, egy a korábbinál jóval nagyobb küzdőtéren veszi kezelésbe fanatikus magyar rajongótáborát a csapat. Garantált, hogy Keith Flint és társai még a korábbi jelenéseket is felülmúló és szédületes show-val szegezik majd a tömeget a Telekom Nagyszínpad elé. Pláne, hogy az örökérvényű slágerek mellett a tavalyi, új lemezük legjobb dalait is magukkal hozzák.

A skandináv elektronikus zenei élet legmenőbb és legfelkapottabb house-kollektívája, a Swedish House Maffia két világsztárjának szuperprodukciója, Axwell Λ Ingrosso minden bizonnyal több tízezres közönség előtt koncertezik majd a Lővérek közepén. 2014-ben kezdték közös projektjüket, eddig megjelent kislemezeik egytől-egyig hatalmas sikerrel futnak. Kettejük párosa a keverőpultnál összecsapva készül hatalmas, fékezhetetlen, hiperenergikus party-ra.

Az idei nyár öt év után ismét Sopronba hívja a hazai partykörökben nagy sikert arató Berlin Calling című film sztárját, Paul Kalkbrennert. Az európai techno-kultúra legaktuálisabb és legfelkapottabb DJ-producere filmbeli alteregójával ellentétben sosincs alkotói válságban, épp ellenkezőleg: neve évek óta főfellépőként szerepel Európa legnívósabb elektronikus zenei rendezvényein. A legendás berlini techno-szcéna legismertebb arca már a tavalyi, 7 című, több országban listavezető új albumával érkezik Magyarországra.

Két neves észak-londoni DJ, elektronikus zenész és producer, Kye Gibbon és Matt Robson-Scott 2012-ben alapított, világszerte népszerű projektje a Gorgon City. Erőteljes, impulzív, sokrétű, kiváló vokálokkal kísért, minden buliban bevethető elektronikában utaznak, amely a jungle, a house, a grime, a hip-hop, illetve a garage különleges fúziója. A Telekom VOLT Fesztivál közönsége különleges vizuális világgal megspékelt live programmal láthatja idén az alakulatot.

Rajongók ezrei várják évek óta, hogy újra hazai színpadon találkozzanak az igazán egyedülálló rockzenét játszó Skillettel, Amerika nagy múltú, termékeny bandájával. A Memphis-i csapat húsz éve kezdte rocktérítő misszióját: eddig hét nagylemezük jelent meg, ezekből milliókat adtak el, valamint két Grammy-jelöléssel büszkélkednek. Magasztos, felemelő, dinamikus és ellenállhatatlan zenéjük a legkülönfélébb műfajok iránt elkötelezettek tömegeit is hatalmába keríti.

A Stereo MCss minden idők egyik legsikeresebb brit hip-hop/elektronikus tánczenei zenekara. Ugyan a sokoldalú kollektíva két meghatározó egyénisége és alapító tagja, a Rob Birch-Nick „the Head” Hallam páros már mindketten elmúltak ötven évesek, de még mindig annyi energia lakozik bennünk, mintha csak tegnap léptek volna ki az utcára, hogy elinduljanak a siker felé. 1992-es, Connected című lemezük az elmúlt 25 év egyik legfontosabb kiadványa.

A német Alle Farben (születési nevén Frans Zimmer) a berlini Kreuzberg negyedből indult hódító útjára 2010-ben. 2012-ben már 30 ezer ember előtt játszott a Tempelhof repülőtéren, azóta gyakorlatilag megállás nélkül turnézik Európában. A She Moves című dallal vezette fel bemutatkozó nagylemezét, a popos, electro-house-os Synesthesia – I Think in Colours 2014 májusában jelent meg, azóta pedig slágerei idehaza és külföldön egyaránt vezetik a listákat.

A Berlinben élő svéd elektronikus zenész, énekes és producer, Jan Blomqvist szettjei és eddig kiadott munkái egyszerre melankolikusak és euforikusak, hűvösen távolságtartóak, ugyanakkor szívet melengetően poposak. Blomqvistot jelenleg a berlini minimal-színtér egyik legtehetségesebb előadójaként jegyzik, legsikeresebb kislemeze, a Time Again két éve jelent meg, de a napokban mutatta be legújabb dalát, a More-t. Sopronba a Jan Blomqvist & Band egy élő show-val készül.

Ha folyamatosan képben akartok lenni, látogassátok a fesztivál hivatalos honlapját, a Facebook-oldalát és eseményét, illetve az Instagramot.

Kép: facebook.com/VOLTFesztival

A szerzőről