Pp kicsi 45
2019-03-19
Maxresdefault

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

2016.02.18-tól a mozikban

Barátság extrák nélkül (Una donna per amica)   

olasz vígjáték, 88 perc

Menetrendszerűen érkezik az új premierhét aktuális olasz filmje. Giovanni Veronesi komédiájában a férfi-nő barátság kérdéskörét járja végig. A sztori szerint Francesco és Claudia szoros barátságot ápolnak. A férfi kicsit szerencsétlen, ugyanakkor jó humorérzékkel megáldott ügyvéd. A nő szabad lelkű, kötelezettségeket megvető állatorvos. Kettejük között nincs titok, de amikor Claudia életébe belép egy hódoló, majd később megkéri a nő kezét, Francesco észreveszi, hogy kapcsolatuk kicsit több volt, mint amit ő képzelt.

Férfiak és csirkék (Mand & hons/Men & Chicken)

dán-német fekete komédia, 104 perc

Anders Thomas Jensen rendező és forgatókönyvíró fekete humorú művében egy teljesen ellentétes testvérpárt ismerhetünk meg. Az egyik egy megfáradt egyetemi prof, a másik pedig csak a nőkért és a közhelyekért él. Édesapjuk halálhíre először megrettenti őket, de aztán egy videóból rájönnek, hogy a megboldogult igazából nem is a biológiai apjuk volt, mert ő valójában még mindig él egy szigeten. Elindulnak tehát, hogy felkutassák a valódi fatert és számos kaland, felismerés vár rájuk.

Hókirálynő 2. (Snezhnaya koroleva 2. Snezhnyy korol / The Snow Queen 2: The Snow King)   

orosz animációs film, 78 perc

A Hókirálynő második részében visszatérnek az első részben megismert kedves szereplők: Orm, Gerda, Kai és még a kalózlány, Alfida is. A Hókirálynő fagyos átkának megtörése után mostanra felengedett a fagy és minden visszatért a megszokott kerékvágásba. Egy nap a trollok királya közhírré teszi, hogy férjet keres az unokahúgának, Maribel hercegnőnek, és a kiválasztott lovag a fele királyságát is elnyeri. Orm kapva kap az alkalmon, ő is jelentkezik a próbára, de a döntő pillanatban mégis inába száll a bátorsága. Azt lódítja, egyedül győzte le a Hókirálynőt. Hazugságával olyan események láncolatát indítja el, amely újra rászabadítja a világra a gonosz fagyos erejét...

A művészet templomai - Milánói Scala, a csodák palotája (Teatro alla Scala. The Temple of Wonders)

olasz dokumentumfilm, 90 perc

A "Művészet templomai" filmsorozat következő része, amely a Milánói Teatro alla Scala évszázados történelmét tárja a közönség elé.

Spotlight - Egy nyomozás részletei (Spotlight)   

amerikai thriller, 128 perc

Tom McCarthy kiválónak ígérkező filmje igaz történet alapján készült. A Spotlight egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során. A Boston Globe új főszerkesztőt kap (Liev Schreiber), aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy rég óta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat (Mar Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams) elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat.

A szerzőről