Pp kicsi 45
2019-03-19
Maxresdefault

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

2016.02.25-től a mozikban

Ave, Cézár! (Hail, Caesar!)  

amerikai-angol vígjáték, 105 perc

A négyszeres Oscar-díjas Joel és Ethan Coen új vígjátéka Hollywood aranykorába repít minket. A történet szerint egy menedzser, Mannix (Josh Brolin) arra lesz figyelmes, hogy a készülő produkció szereplői sorra eltűnnek. A férfi nyomozásba kezd, hogy kiderítse, mi állhat a rejtélyes események hátterében. A cselekmény az ő egyetlen napját követi végig. A sztárparádé garantált, ugyanis olyan színészeket láthatunk majd, mint Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Channing Tatum, Scarlett Johansson, Jonah Hill és Frances McDormand.

Egyiptom istenei (Gods of Egypt)  

amerikai kalandfilm, 100 perc

Egy egyszerű tolvaj egyiptomi útján csatlakozik egy mitikus istenséghez… A történet Hórus és Seth egyiptomi mítoszán alapszik. Az Ausztráliában forgatott látványorgiában Gerard Butler és Nikolaj Coster-Waldau feszülnek egymásnak. Utóbbi a sötétség könyörtelen istenét játssza, aki el akarja pusztítani a világot és a túlvilágot, szóval a tét nem kicsi.

Kísértetvadászok jeges nyomon (Gespensterjäger) 

német-osztrák családi film, 99 perc

A tízéves Tomi megismerkedik és megbarátkozik a pincéjükben élő kedves, barátságos, humoros nyelven beszélő Húgó nevű kísértettel, akit egy rettenetesen veszélyes óriás elűzött otthonából, ahol addig békésen kísértett. A kisfiú és nagynénje, Lebbencs Hedvig kísértetűző szerekkel és egyéb csalafintaságokkal igazságot szolgáltat szellemnek. Tobi Baumann filmjét egy azonos című könyv előzte meg, amelyet a kritikusok által „német Rowlingnak” elnevezett Cornelia Funke írt.  

Mennyit ér egy ember? (La loi du marché/The Measure of Man) 

francia filmdráma, 93 perc

Stéphane Brizé rendező szállítja az aktuális, heti francia filmet, amelynek története napjainkban játszódik. Kétség sem férhet hozzá, hogy Thierry élete nem a könnyű fajtába sorolható: korábban gyári munkásként dolgozott, de egy éve munkanélküli és elszántan próbál újra visszakerülni a munkaerő-piacra. Napközben a munkaügyi központban van, ahol hosszadalmas, komikus helyzeteket eredményező csoportos foglalkozások során készítik fel a munkakeresőket az állásinterjúkra. Esténként pedig jó apa és férj próbál lenni. Tizenéves fia, Matthieu értelmi fogyatékos, de vidám, magabiztos és éppoly kitartó, akár a példamutató édesapja.

Pasolini

francia-olasz-belga életrajzi dráma, 84 perc

Az olasz író, költő, teoretikus és híres filmrendező egyike a 20. század legjelentősebb és legsokoldalúbb művészeinek, aki mind magánéletével, mind pedig művészeti tevékenységével örökös viták és támadások kereszttüzében állt. Az 1975 novemberében meggyilkolt Pier Paolo Pasolini életének végét bemutató életrajzi drámáért a rendező Arany Oroszlán jelölést kapott a 2014-es Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Abel Ferrara európai filmjére nem más kapta a főszerepet, mint Willem Dafoe. Megtekintése csak nagykorúaknak ajánlott.

Szeleburdi svéd család síel – Rénszarvasok hátán (Sune i fjällen)

svéd családi film, 92 perc

Gustaf Akerblom folytatja a svédek szokásos agymenését. A Svensson család most síelni megy a hegyekbe, de az ő esetükben kódolva van, hogy a dolgok nem fognak simán menni csúszni.

Test (Cialo / Body) 

lengyel filmdráma, 90 perc

A Test című filmdrámában egy elfoglalt ügyvéd aggódik amiatt, hogy az felesége halála miatt labilis idegállapotú lánya esetleg kárt tesz magában. A férfi ezért pszichiáterhez küldi, Anna pedig el is kezdi a terápiás foglalkozásokat... Malgorzata Szumowska lengyel direktor munkájáért megkapta a legjobb rendező elismerést a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A vágási munkálatokért pedig Jacek Drosiot ajándékozták meg egy Európai Filmdíjjal.

A Zarándok - Paulo Coelho legjobb története (Năo Pare na Pista: A Melhor História de Paulo Coelho)  

brazil-spanyol dráma, 112 perc

Több mint 165 millió eladott könyvvel Paulo Coelho minden idők egyik legolvasottabb írója. Műveit 150 országban 80 nyelvre fordították le. Mindenki ismeri, A Zarándok című drámából pedig megtudhatjuk melyik izgalmas és fordulatos életének legjobb története. Paulo kihívta maga ellen a halált, szenvedett, kísérletezett a kábítószerekkel, kínzáson esett át, Rock and Roll történelmet írt Brazíliában, de sosem adta fel legnagyobb álmát: hogy sikeres író váljék belőle.

A szerzőről