Pp kicsi 45
2018-06-19
Rmm

Guinness-rekord és élő legendák a Rockmaratonon

Júliusban tíz napon keresztül találkozhatnak a Dunaújvárosba látogatók a rock zene szinte minden alműfajával.

Hazánk első számú rockfesztiválja évről-évre egyre színvonalasabb programmal áll elő. A Rockmaraton tavaly töltötte be 25. életévét. Emellett új helyszínre költözött, amely nagyobb, stranddal rendelkezik, valamint további előnyökkel jár a Malomvölgyi Arborétumhoz képest. A szervezők idén ezt tetézni fogják. 2016-ban is nagy dobásra készülnek: kereken tíz napig fog dübörögni a fémzene a dunaújvárosi Szalki-szigeten. Azt tervezik, hogy Guinness-rekordot döntenek, ugyanis ez lesz a világ leghosszabb rockfesztiválja.

Na, de nézzük a fellépőket! Idén is négy színpadon 150 zenekar – köztük több mint húsz, világhírű külföldi előadó fog hangoskodni.
Hét év elteltével újra fesztivál-koncertet ad Magyarországon a márciusban új lemezzel jelentkező svéd Amon Amarth. Kőkemény testnevelés órát tart a New York-i hardcore-óriás Madball és sötétségbe borítja a területet a black metal lengyel nagyágyúja, a Behemoth.

Minden bizonnyal kellően meg fogja ugráltatni a közönséget az 1990-ben alakult, a rapet metallal, punkkal és hardcore-ral ötvöző, New Jersey-i Dog Eat Dog, amely szaxofonnal is színesíti a zenéjét. A szimfonikus metal szerelmeseinek kedvez a holland Epica, valamint a thrash metalosok sem maradnak ki a jóból, hiszen a kaliforniai Bay Area-beli Testament is headbangelést követel majd.

Felpörgeti a fordulatszámot az 1979 óta létező és aktív punk-legenda, a Los Angeles-i Bad Religion, továbbá húrok közé csap a gothenburgi dallamos death metal koronázatlan királya, az At The Gates. Januári budapesti dupla-lemezbemutató koncertje után ismét visszatér hazánkba a Téglás Zoli vezette kaliforniai Ignite.

Ezek a nevek még csak töredékei a folyamatosan bővülő listának. A nemzetközi fellépőkön kívül tehetséges hazai underground és feltörekvő zenekarok, valamint a legkedveltebb formációk szórakoztatják majd a nagyérdeműt.

A jegyértékesítés is elindult. „Early bird” bérletek mindössze 15.990 Ft-os áron kaphatóak a Ticketportal.hu rendszerében és jegyirodáiban, valamint OTP SZÉP vendéglátás és szabadidő kártyával való fizetés esetén a Tixa.hu oldalon. Érdemes sietni, ugyanis nagyon gyorsan fogynak!

Időpont: 2016. július 8-17.
Helyszín: Dunaújváros, Szalki-sziget (Szigeti út 2.)

További részletekért és folyamatosan érkező friss információkért érdemes a fesztivál hivatalos honlapját, Facebook-oldalát és eseményét látogatni.

A tavaly készült hangulatvideókat a fesztivál YouTube-csatornáján tekinthetitek meg.

Kép: facebook.com/rockmaraton

A szerzőről