Pp kicsi 45
2018-09-25
Image

Első félév az elsősök szemével

A Diákélet című rovatunkban ismét a ZMK elsős hallgatóival beszélgettem az első félévben szerzett élményeikről, tapasztalataikról.

Interjút készítette: Molnár Dóra

Üdvözöllek Titeket! Örülök, hogy elvállaltátok a felkérésemet.


ReCITaTIVo: Eltelt életetek talán egyik legizgalmasabb féléve és remélem sok új barátot szereztetek. Megfelelt az elvárásotoknak? Sikerült a beilleszkedés?
Hadházi Anikó (fagott): Teljes mértékben megfelelt, könnyű volt a beilleszkedés. Sok új embert és barátot ismertem meg, amit persze nem bántam meg. Mindenkinek ajánlani tudom ezt az egyetemet, mert barátságosak és segítőkészek az emberek.
Kiss Kata (klarinét): Úgy érzem, maximálisan sikerült a beilleszkedés, remek az elsős évfolyam. Rengeteg segítőkész ember munkálkodik azért, hogy nekünk itt jó legyen.
Kenesei András (harsona): Az elvárásaimnak teljesen megfelelt az első félév. Meglepett, hogy a ZMK azt nyújtotta, amit ígért, hiszen kevés dologgal van ez így a mostani világban.  Örülök annak, hogy ennek a közösségnek a tagjává válhattam. A hallgatók barátságosak és könnyű a beilleszkedés.


R.: Sikerült megismerkednetek Szeged gyönyörű helyeivel?
H.A.:
Szép volt a karácsonyi vásár. Sokszor sétálgattam ott és nézelődtem az árusoknál. A Tiszánál is voltam, sajnos csak egyszer, de jó élmény volt odasétálni és kikapcsolódni.
K.K.: Igen. Páran úgy gondoltuk együtt nagyobb az öröm és közösen vágtunk neki a városnak és az új élményeknek. J
K.A.: Szegeden sok látnivaló van, ezt sétálás közben is észrevehettük. Sajnos nem néztünk meg még mindent, amit szerettünk volna, inkább az iskola kezdéssel és a velejáróival törődtünk.


R.: Jártatok koncertekre? Melyik tetszett a legjobban?
H.A.: Zenészként nagyon sok koncertre eljárunk. Van, hogy csak az élmény miatt, vagy azért, mert épp egy érdekelt személy/zenekar lépett fel. 2015. december 1-jén került megrendezésre Szentpáli Roland tubaművész koncertje. Egy felejthetetlen élmény volt számomra. Sokat hallottam már róla és nem csalódtam benne. Nagyon jó, élményekkel teli koncert volt.
K.K.: Számos koncerten megfordultam, de legjobbat nem tudok mondani. Mindegyikben volt valami, ami miatt legalább annyira remek volt, mint a többi. Talán a rezes kurzus záró koncertje volt az, ami a legjobban átjött az előadó muzsikusoktól.
K.A.: A koncertre járás fontos dolog a zenetanoncoknak. Jártunk rengeteg koncertre. Harsonásként persze Vladimir Slokar koncertje és kurzusa volt a legizgalmasabb, de mint hobbi jazzkedvelő Hadrien Feraud francia művész koncertje is nagyon tetszett.


R.: Az egyetem a tanulás és gyakorlás mellett, azért a bulizásról is szól. J Milyen partykon vettetek részt és melyek voltak a legjobbak?
H.A.: Sok-sok buliban részt vettünk a barátaimmal. A legjobb bulik azok, amiken csak a zenészek és kevés külsős vesz részt. Itt jobban el tudjuk magunkat engedni. Jó buli volt az, ahol Dj Tom@ mutatta meg tudását. Beszélgetünk, táncoltunk és együtt iszogattunk.
K.K.: Sikeresen zártuk az első félévet a barátokkal, nagy igyekezetünkre sikerült majdnem minden buliba eljutni. A ZMK-s ismerkedős esttől kezdve a karácsonyi bulikig bezárólag.
K.A.: A bulizás már a gólyatáborral elkezdődött és mondhatom az egyik legszórakoztatóbb 5 nap volt az életemben. Az egyetemen minden héten lehet találni bulit, de vigyázni kell a mértékére is. Részt vettem a MÉZ bálon és a legtöbb zenész bulin is. A buliknak csapatépítő és ismerkedő szerepe is van, ezért rengeteg pozitív dolgot látok benne.


R.: Nem rég záródott le a legelső vizsgaidőszakotok. Hogyan sikerültek a vizsgák? Húzós időszak volt?
H.A.: Számomra könnyű volt ez a félév, de azért meg kellett felelni az elvárásoknak. Minden tárgyam meglett és szeretném, ha minden félévem ilyen jól sikerülne.
K.K.: Minden sikerült elvégezni, húzósnak a zenetörténetet mondanám. Ettől „rettegtünk” a legjobban.
K.A.: A vizsgaidőszak inkább a vizsgák összevisszasága végett volt a nehéz. Lehetséges, hogy én vettem túl lazán, de a főtárgy vizsgámon kívül minden más vizsgát könnyedebbnek találtam, mint a középiskolás évek alatt.


R.: Február 17-én került megrendezésre az 50. Mérnök és 6. Zenész Bál. Hogy éreztétek magatokat? Jövőre is ellátogattok az eseményre?
H.A.: Nagyon jól éreztük magunkat. Minden klappolt akkor este. Jövőre mindenképp elmegyek, és ugyanígy jól fogom magam érezni.
K.K.: A bál remek hangulatban telt, biztos vagyok benne, hogy jövőre is ellátogatunk rá.
K.A.: A Mérnök és Zenész Bál igazán különleges alkalom volt, hiszen fél évszázad tradíciójába nyertem belépőt. Tetszett a részvevők elegáns megjelenése, a hangulat, és bár kevés helyen szoktam ezt megjegyezni, de a zene is kifogástalan volt.


Köszönöm szépen az interjút! Sok sikert kívánok a második félévhez!

A szerzőről