Pp kicsi 45
2019-03-25
Zootropolis elozetes

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

2016. március 3-ától a mozikban

Agyas és agyatlan (The Brothers Grimsby)

amerikai vígjáték, 82 perc

Sacha Baron Cohen újra a filmvásznon, ez esetben Mark Strong oldalán menekül. A brit titkos ügynökök élete nem könnyű, főleg ha egy összeesküvés-elmélet miatt fel kell húzniuk a nyúlcipőt, akár ártatlanok, akár nem. Strong a világ legjobb öltönyös kémét alakítja, aki belecsöppen az említett problémába, miközben agyhalott testvérét (Cohen) koloncként kell cipelnie a hátán. Újabb elvetemült vígjáték várható.

Egy háború (Krigen / A War)

dán háborús filmdráma, 115 perc

Többek között ez is egy idegen nyelvű film, amit maga mögé utasított hazánk büszkesége – a Saul fia – a 88. Oscar-gálán. Tobias Lindholm rendező, forgatókönyvíró egy Afganisztánban szolgálatot teljesítő dán katonai különítmény történetét adja át nekünk. A nem túl békés környezetben a helyi civilek segítségre szorulnak a szélsőséges, radikális harcosokkal szemben. Az osztag egy rutinküldetés közben komoly harcokba keveredik és a parancsnoknak nehéz döntést kell meghoznia, amely mindenképpen befolyásolni fogja további életét.

Minden út Rómába vezet (All Roads Lead to Rome)

amerikai romantikus vígjáték, 92 perc 

Ella Lemhagen filmjében Sarah Jessica Parker, Rosie Day és Raoul Bova játssza a főszerepeket. A Szex és New York sztárjának nagy visszatérésében (5 éve nem szerepelt semmilyen filmben) úgy tűnik, hogy az első szerelem megérdemel egy második esélyt. Főhősnőnk újra meg akarja találni a közös hangot kezelhetetlen, serdülő lányával, ezért elviszi egy kis toszkán faluba, ahol fiatalabb korában gyakran megfordult. Itt természetesen összefut egykori pasijával, aki a nyolcvanéves anyjával él. Így négyen pont elegen vannak ahhoz, hogy a lehető legjobban felkavarják az állóvizet. Egy újabb kiszámítható romkomra számítok, ami maximum átlagosan jó lehet.

Szívecskéim (Caprice)

francia romantikus vígjáték, 100 perc

Az aktuális francia komédia esetünkben egy kis romantikával fűszereződik. Emmanuel Mouret rendező és forgatókönyvíró, továbbá főszereplő(!) filmjében Clément kicsit félszeg, átlagos férfi, aki napközben pedagógusként dolgozik, esténként pedig szenvedélyének, a színháznak adózik. Egy napon aztán álmai színésznője legnagyobb meglepetésére nem csupán megpillantja, de bele is szeret. Clément élete tehát hihetetlen fordulatot vesz és pompásan folyik a medrében, amikor egy diáklány személyében megjelenik a kísértés. Szerelme gyanakvása nem alaptalan, a férfi pedig a lehető legszerencsétlenebb módszerekkel igyekszik leplezni érzéseit és találkozásaikat.

Zootropolis - Állati nagy balhé (Zootopia)

amerikai animációs film, 108 perc

Zootropolis, a modern emlősök fővárosa. A különleges hely olyan részekből áll, mint az elegáns Szahara tér vagy a zord Tundraváros. Ebben a színes kavalkádban a világ minden tájáról származó állatok jól megvannak egymás mellett békében. Itt együtt él ragadozó és préda is, teljes szimbiózisban, ám még egy ilyen helyen is fenn kell tartani a rendet. Erre a zöldfülű rendőr, Judy Hopps vállalkozik, akinek a ravaszdi rókával, Nick Wilde-dal kell kooperálnia egy különös ügyön. A trailer alapján úgy gondolom, hogy a fontos témákat boncolgató, vicces és fantáziadús Disney-mese mindenképpen megéri a mozijegy árát. 

A szerzőről