Pp kicsi 45
2019-03-19
The godfather 1

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

2016. március 10-től a mozikban...

Amnesia

svájci-francia filmdráma, 80 perc

A Vertigo Média Kft. jóvoltából láthatjuk Barbet Schroeder filmjét, amelyben két nehezen összeegyeztethető életút kerül egy vágányra. Egy fiatal zeneszerző Berlinből Ibizára költözött azért, hogy az elektronikus zenei forradalom részese legyen a kilencvenes évek egyik új helyi bárjában, az Amnesiában. Szomszédja egy középkorú nő, aki közel negyven éve él egyedül a híres, spanyol tengerparton. Egy este a férfiú bekopog az ajtaján, szóba elegyednek és rövid időn belül barátokká válnak. A kapcsolat rejtélyes titkokat hoz a felszínre az özvegyasszony múltjából.

A Beavatott-sorozat: A hűséges (The Divergent Series: Allegiant)   

amerikai sci-fi akciófilm, 121 perc

A Beavatott-sorozat első epizódjában megismert, emberi tulajdonságokon alapuló társadalom a Lázadó című második részben darabjaira hullt. Tris önfeláldozó magatartásának köszönhetően kiderült, mit tartalmaz az alapítók által hátrahagyott titokzatos doboz: üzenetet a kerítésen túl élő emberektől. Hogy megtudják, kik és miért szigetelték el őket, a két főszereplő megszökik Chicagóból, és felkeresi a városon kívülieket.

Csokoládé (Chocolat)   

francia filmdráma, 119 perc

Az egész világon hatalmas sikert arató Életrevalók sztárja, Omar Sy alakítja a főszerepet ebben a megható és igaz történetben. Franciaországban a cirkusz a XIX. század végén élte a virágkorát. A kubai Rafael Padilla az első színes bőrű volt, aki színpadra lépett. A Csokoládé művésznévre hallgató férfi barátjával Footit-vel (James Thiérrée) a vándorcirkuszosok teljes ismeretlenségéből törtek a csúcsra. Műsorszámuk hatalmas népszerűségre tett szert, bejárták vele az országot, mígnem Párizsban igazi szupersztárrá váltak. Kérdés, hogy mindez a hirtelen hírnév és vagyon hogyan hatott kapcsolatukra.

Egy Őrült pillanat (Un moment d'egarement)  

francia romantikus vígjáték, 105 perc

Az aktuális francia romkomban Laurent és Antoine középkorú férfiak, akik tinédzser lányaikkal indulnak együtt nyaralni. Amikor Antoine lánya kikezd Laurent-nal, a nyugodt vakációnak azonnal lőttek, kezdetét vehetik a hatalmi játszmák, a titkolózások és a kínos szituk. Még az is lehet, hogy az utóbbi évek legjobb francia vígjátékát tekinthetjük meg ezen a premierhéten.

Farkas Totem (Wolf Totem)   

kínai-francia kalandfilm, 121 perc

A végtelen sztyeppén, ahol az ember a természet erőinek van kiszolgáltatva, új értelmet nyer a közösség, a szabadság és a felelősség fogalma; de leginkább a tiszteleté, amely a környék csúcsragadozóját, a farkast illeti meg. Főhősünk, Csen-zen magához vesz egy fiatal farkaskölyköt, hogy életét, viselkedését tanulmányozza, amivel nem csak a bölcsek tanácsának, hanem a természetnek a haragját is kihívja maga ellen.

A Keresztapa (The Godfather)   

amerikai gengszterfilm, 170 perc

A gengszterfilmek csúcsát nem érdemes bemutatni. Az olasz maffia gépezetét bemutató kultuszfilmet egész egyszerűen látni kell – először vagy újra, lényegtelen!  

Támadás a Fehér Ház ellen 2. - London ostroma (London Has Fallen)  

amerikai-angol akciófilm, 99 perc

A profitot rendesen felhalmozó Támadás a Fehér Ház ellen című film folytatása Londonban játszódik. A brit miniszterelnök rejtélyes körülmények között meghal és temetése kötelező minden nyugati vezető számára. Viszont a világ legjobban őrzött eseménye egy halálos csapda, ami elindítja a pusztítást a brit fővárosban. Reméljük lesz egy legény (Gerard Butler) a gáton, aki klisék nélkül, megment mindenkit. Upsz, ez máris egy közhely volt.

400 nap (400 Days) 

amerikai sci-fi, 91 perc

Négy asztronauta egy szimulációs bevetésen vesz részt, mely során négyszáz napig egy földalatti állomáson tapasztalhatják meg, hogyan hat egy távoli, elhagyatott bolygón az elszigeteltség az ember pszichéjére. A feszült előzetesből kiderül, hogy az idő múlásával a valóság összemosódik a fikcióval, és rendkívül sok kérdésre kell választ adni.

A szerzőről