Pp kicsi 45
2019-03-19
Janis film

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

2016. március 17-től a mozikban

Janis – A Janis Joplin-sztori /Janis: Little Girl Blue/

amerikai dokumentumfilm, 103 perc

Janis Joplin volt a legnagyobb blues énekesnő, aki fehér létére olyan tökélyre fejlesztette a stílust, mint fekete elődei sohasem. Későbbi jelmondatához híven – “élj gyorsan, szeress szenvedélyesen, halj meg fiatalon” – sajnos sok rock legendához hasonlóan 27 évesen érte a halál. Amy Berg dokumentumfilmje az énekesnő rövid, ám annál mozgalmasabb életét követi nyomon.

Kung Fu Panda 3.

amerikai-kínai családi animációs film, 95 perc

Po végre találkozik elveszettnek hitt apjával és tökéletes boldogságban kelnek útra egy védett paradicsom felé, ahol csupa kedves, jófej panda él. Ám ez nem mindenkinek tetszik: a gonosz Kai egész Kínában legyőzi a Kung Fu mestereit, és most hőseink lakhelye felé közeleg. Po az egyetlen, aki fel tudja készíteni a harcra a falujukban lakó barátságos és esetlen pandamackókat. Kíváncsian várom, hogy különleges edzésmódszere milyen eredményre vezet.

Mindenáron esküvő /Ahora o nunca/

spanyol vígjáték, 91 perc

Álex és Eva egy boldog spanyol pár, akik Nagy-Britanniába szervezik az esküvőjüket. Ám a precíz előkészületek és a tökéletes szervezés ellenére egyszer csak minden összeomlik. Előbb a násznép repülőjáratát törlik, majd a pótmegoldásként felmerülő Marseille-i járat a tervezett London helyett egy vulkáni hamufelhő miatt Amszterdamban száll le. A pár nagy napja egyre jobban összekuszálódik, a dolgok egyre rosszabbra fordulnak, így folyamatos halasztásra kényszerülnek. Márpedig a két szerelmes mindenáron esküvőt szeretne.

Reményvasút

magyar dokumentumfilm, 79 perc

Az Úttörővasutat 1948-ban építette a kommunista kormány Magyarországon. A vonatok ma is közlekednek, ötszáz fiatal üzemelteti őket, akik fizetés helyett egyedülálló közösségi élménnyel gazdagodnak. Trencsényi Klára dokumentumfilmje az ő gondolataikon és élettapasztalataikon keresztül enged bepillantást egy olyan világba, ahová amúgy nincs bejárásunk. Néhány kiskamasz felnőttes életét követhetjük végig és az előzetes alapján ez rendkívül tanulságosnak ígérkezik. A film arra keresi a választ, hogy a mai anyagi és érzelmi nehézségekkel küzdő kamaszok miért találnak menedéket ebben a múlt történelmét hordozó, ám hiánypótlóan szeretetteljes és biztonságot adó intézményben.

A Zarándok – Paulo Coelho legjobb története /Năo Pare na Pista: A Melhor História de Paulo Coelho/

brazil-spanyol dráma, 112 perc

Több mint 165 millió eladott könyvvel Paulo Coelho minden idők egyik legolvasottabb írója. Műveit 150 országban 80 nyelvre fordították le. Mindenki ismeri, A Zarándok című drámából pedig megtudhatjuk melyik izgalmas és fordulatos életének legjobb története. Paulo kihívta maga ellen a halált, szenvedett, kísérletezett a kábítószerekkel, kínzáson esett át, Rock and Roll történelmet írt Brazíliában, de sosem adta fel legnagyobb álmát: hogy sikeres író váljék belőle.

Zoolander 2.

amerikai komédia, 102 perc

Ben Stiller legújabb filmje a nagy sikerű kultuszfilm folytatása, amiben egymást érik a hajmeresztő cuccok, celebek és poénok. Csak egyetlen férfimodell létezik, aki a csücsörével mindenkit meghódít, ő pedig nem más, mint Derek Zoolander. Az első rész után 15 évvel járunk, amikor főhősünk és barátja, Hansel meghívást kapnak egy nagyszabású rendezvényre Rómába. Bizarr és különc tervezőket ismernek meg, akik egy új divatbirodalom fejei. Derekék hamar ráébrednek, hogy drasztikus változások mentek végbe távollétük alatt és kétségbeesetten próbálnak kiigazodni a blogolás, vlogolás és minden új dolog területén. Ja és mellesleg megpróbálnak megakadályozni egy halálos összeesküvést, amely elpusztítaná magát a divatot…

A szerzőről