Pp kicsi 45
2018-09-25
160219 pn 003

Új helyszín, régi hangulat - Ilyen volt a 2016-os Természettudós Bál

Egy csipet elegancia, és egy jó adag hangulat fűszerezte az idei Természettudós Bált. 

Ahogy azt megszokhattuk, ebben az évben is hatalmas érdeklődéssel fogadta karunk, illetve egyetemünk hallgatósága az eseményt. Főleg, mivel a megszokott IH Rendezvényközpont helyett a báli forgatag székhelye a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) lett. Az új helyszín, valamint a nagyobb befogadóképesség pozitív visszhangot vert a hallgatóság körében.

A nagy nap közeledtével egyre több információ látott napvilágot: február 10-én kezdődött meg a jegyértékesítés - idén már 100-al több vacsorajeggyel. Továbbá szép fokozatosan fényderült az esti programokra (köztük a tombolahúzásra, a bálkirálynő/bálkirály választásra, a közismert humoristapáros fellépésére... stb.), így nem meglepő módon a legtöbben már alig várták, hogy bejussanak - ez szerencsére zökkenőmentesen zajlott.

Az épület máskor könyvekkel és jegyzetekkel tarkított belseje, ezúttal gyönyörűen vörös, fehér és fekete színekben pompázott. Szinte még be sem lépett az ember, de már késztetést érzett arra, hogy elkezdje a hely, és a lehetőségek tárházának feltérképezését.

Mikor már mindenki megérkezett, a TTIK HÖK elnökének, Vakula Mariann beszédének lehettünk szem- és fül tanúi, majd karunk dékánja, illetve a bál fővédnöke, Dr. Mucsi László intézett néhány szót az elegáns sokaságnak. A tapssal záruló mondatokat követően színre léptek a nyitótánc tagjai - idén egy hagyományos keringőt láthattunk.

Ezt követően az Útközband zenekar szolgáltatta a talpalávalót, viszont sokan a TIK Caféban elhelyezett bűnbarlang felé orientálódtak, ahol lehetőség volt baráti kereteken belül kipróbálni a Pókert, a Black Jacket, a Rulettet és bárki átélhette a lóversenyre való fogadás izgalmait is. Az ínyencek egy igazán minőségi borkóstolón vehettek részt, amelyet nem más, mint Dlusztus Imre borszakértő és borszakíró, a Szegedi Borfesztivál alapítója tartott, több mint 15 fajta bort felmutatva. A nassolni vágyók pedig betámadhatták a hatalmas csokoládé- és sajtszökőkutat.

A fotósarokban való fotózkodást, valamint a karikatúristánál való modellt állást végül a várva-várt tombolahúzás és bálkirálynő/bálkirály választás szakított félbe. Az este folyamán 17 igen értékes csomag talált gazdára, a lent felsorolt támogatók jóvoltából. A nyertesek örömkiáltásait és a hoppon maradtak csalódott morajlását követően következett az est fénypontja: a bálkirálynői címet Fejős Nikolett nyerte el, a mellé tökéletesen illő bálkirály pedig Kalló Dániel lett.

Mint résztvevő, nem igen találkoztam még az egyetem berkein belül ilyen szépen kivitelezett, közel 800 fős rendezvénnyel, ahol nem volt olyan tényező, ami zavarta volna a résztvevőket. Remélem mindenki egy olyan élménnyel gazdagodott - mint jómagam -, amit egyhamar nem fog elfelejteni. Jövőre ismét találkozunk!

Az est támogatói közt voltak éttermek (Pagoda Étterem, City Pan Fish& Chips, Tom &Baan'sKitchen, Borracho, Cirmi Gasztrokocsma,Smoothfondue bar, Pipitér Falatozó, Pöcike Bisztró, MonsterStreetfood& Grill, Pizza Forte, Óriáspalacsintázó, Burger Garázs), szórakozóhelyek (JATE Klub, Bohém Tanya, Nyugi Kert, Zacc Caffe,Cool Club, Zápor József Kávézója, A. Platz, Törpe, Várkert, Pulzus Café, Pivo vár), sporttal, tanítással, illetve szépségápolással foglalkozó egységek (MOL-PICK Szeged kézilabdacsapat, Rutin Autósiskola, Ibiza Sun Szolárium, ForcePaintball, SZEGI Fitness, SkillfulDance, Teke és Bowling Centrum, Barber Shop, TatooSunCity, Golf Autósiskola, Kormányos Autósiskola, Jégdisco Szeged, Szépítészet Szépségszalon, Tiszaparti Élmény és Kalandpark), a kikapcsolódás és kultúra képviselői (SZIN, Szegedi Egyetemi Napok, Szegedi Nemzeti Színház, Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, Zoo Szeged, Exit, Napfényfürdő Aquapolis Szeged, Dlusztus Imre borútikönyvek, EFOTT), valamint az iPont Szeged.

A szerzőről