Pp kicsi 45
2019-03-19
Maxresdefault

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

2016. március 31-től a mozikban

Bazi nagy görög lagzi 2. (My Big Fat Greek Wedding 2)   

amerikai romantikus vígjáték, 94 perc

A Portokalos família tagjai tizenhárom év után újra visszatérnek (igen, még a nagymama is) és görögebbek, mint valaha. A folytatás sztorija szerint kiderül, hogy a megrögzötten konzervatív családfő, Gus és felesége, Maria házassága érvénytelen a papi aláírás hiánya miatt. Közben Ian és Toula házassága sem a régi, szeretnének több időt tölteni kettesben, hogy felélesszék a régi tüzet. Egy szem lányuk, Paris pedig a pályaválasztás előtt áll és próbálna függetlenedni. A nagymama és a nagypapa újra összehozza a zajos társaságot, szóval szemeket kinyitni, lábakat …

Eddie, a sas (Eddie the Eagle)  

angol-amerikai-német dráma, 105 perc

Eddie (Taron Egerton) egy igazi balfácán, mindent elront, senki nem szereti, de legalább lelkes. A cselekmény egészen odáig képes eljutni, hogy ő az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary téli olimpián. Hogy igazi legendává válik vagy csak egy emlékezetes pojáca marad? Az majd a filmből kiderül, mindenesetre edzőjével (Hugh Jackman) a lehetetlent vállalják.

Emlékek őrzői (Les héritiers)   

francia filmdráma, 105 perc

Az aktuális, heti francia filmünkben Anne Guegen egy valódi pedagógus és nemcsak leadja az anyagot, az életre is igyekszik nevelni. Lelkiismeretesen végzi munkáját és törődik a gyerekek sorsával. Annak ellenére, hogy hosszú évek munkájával szerzett szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, az idei osztálya még számára is különösen komoly kihívást jelent. Az ifjak teljes mértékben érdektelenek és tiszteletlenek, úgyhogy nehéz dolga lesz a tanárnőnek. A valós eseményeket feldolgozó filmet Marie-Castille Mention-Schaar rendezte.

Momentum

dél-afrikai-amerikai akcióthriller, 96 perc

Egyszer csak feltűnt egy titokzatos akciófilm, aminek a marketingjével nem nagyon foglalkoztak, most pedig már azon kapjuk magunkat, hogy az eredetileg októberben megjelenő film mától megtekinthető a mozikban. A történet szerint Alex egy tolvajnő, akit a volt társai beszerveznek egy újabb akcióba, ami mögött jóval több rejlik, mint egy egyszerű rablás. Főszerepben Olga Kurylenko, Morgan Freeman és James Purefoy. Nem várok túl sokat ettől a mozitól.

Royal Opera House: Traviata

angol színházi felvétel, 190 perc

Nem a legközönségcsalogatóbb mozi Richard Eyre rendező műve, de aki kedveli a színházi kultúrát, rajong az opera műfajáért és páratlannak találja Giuseppe Verdi három felvonásos Traviatáját, az kétségkívül remek élménnyel fog gazdagodni.

A szerzőről