Pp kicsi 45
2019-03-19
Maxresdefault

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

2016. április 7-től a mozikban...

Ferenc pápa - Buenos Airestől a Vatikánig (Francisco - El Padre Jorge)

spanyol-argentin-olasz dráma, 110 perc       

Beda Docampo Feijóo rendező vállalta magára a Ferenc pápáról szóló filmet. A Buenos Aires-i vegyésztechnikus felfedezte keresztény hitét és hosszú útja egészen a Vatikánig vitte. Egy fiatal spanyol újságírónő a 2005-ös pápai konklávé idején ismerkedett meg Jorge bíborossal. Ekkor kezdődik mély barátságuk, amelyben a humor, a meghittség, a szeretet és a bölcsesség fontos szerepet játszanak. Ana és Jorge atya beszélgetései során kibontakozik az egykori szegény olasz menekültek gyermekének sorsa: ifjúkori szerelmei, elhivatottságának megtalálása, küzdelme a korrupt kormányok és bűnszövetkezetek ellen, az elesettekért való kiállása és a mélyen emberi, a szeretetet mindenek fölé helyező hitvallása.

A Főnök (The Boss)

amerikai vígjáték, 99 perc

Melissa McCarthy (Koszorúslányok, Női szervek) egy iparmágnást alakít, aki börtönbe kerül bennfentes kereskedés miatt. Kiszabadulása után továbbra is élteti a hatalomvágy és Amerika legújabb kedvenceként akarja újra piacra dobni magát. Ezzel nem is lenne olyan nagy probléma, de a korábban átvert áldozatai közül nem mindenki nézi jó szemmel, hogy szabadlábon parádézni próbál.

Hardcore Henry

orosz-amerikai akciófilm, 90 perc

A Hardcore Henry egész történetét belső FPS-nézőpontból látjuk: Henry nem emlékszik semmire. Leginkább azért, mert felesége épp most hozta vissza a halálból. Elmondja Henry-nek, hogy hívják, ám ocsúdni sincs ideje, öt perccel később már lőnek rá, feleségét pedig elrabolják. Henry Moszkvában a fél alvilággal találja szemben magát, és mindenki holtan akarja látni. Az előzetes alapján Ilya Naishuller rendező- és forgatókönyvíró filmje zseniális lesz.

Mama (Ma Ma) 

spanyol dráma, 111 perc

Julio Medem filmjében Penélope Cruz egy mellrákkal küzdő kétgyermekes édesanyát alakít, és élete kihívásának tartja ezt a főszerepet, amelyben a halál árnyékában még nőiességének megcsonkításával is meg kell küzdenie.

Robinson Crusoe

belga-francia családi animációs film, 89 perc

Kedd, a társaságfüggő papagáj egy csöpp egzotikus szigeten él vidám barátaival. Habár a sziget maga a paradicsom, Kedd semmi másról nem tud álmodozni, csak arról, hogy felfedezze a világot. Egy hatalmas vihar után barátaival egy fura szerzetet találnak a parton: Robinson Crusoe-t. Kedd pedig egyből meglátja benne a lehetőséget, hogy más szigetekre is eljusson vele. Érdekes feldolgozása ez Daniel Defoe 1719-ben megjelent, híres regényének, de animációs filmként talán működhet is.

A szerzőről